Η πανδημία φέρνει ξανά κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας στη Β. Ελλάδα

Η πανδημία φέρνει ξανά κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας στη Β. Ελλάδα

Κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας πρόκειται να επισκεφθεί αύριο ξανά την Β. Ελλάδα και να πραγματοποιήσει αυτοψία σε νοσοκομεία της Καβάλας, των Σερρών και της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τα ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα των περιοχών.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο της Κοζάνης, των Γιαννιτσών και της Βέροιας, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes το κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, αποτελούμενο από στελέχη της πολιτικής ηγεσίας και μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό, πρόκειται να επισκεφθεί ξανά την Β. Ελλάδα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόγραμμα μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

  • Πέμπτη, 22/04/2021, αυτοψία στο νοσοκομείο της Καβάλας.
  • Παρασκευή, 23/04/2021, αυτοψία στο νοσοκομείο των Σερρών και στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικό ζήτημα της επίσκεψής τους, είναι η διαθεσιμότητα των κλινών στα νοσοκομεία τόσο σε ΜΕΘ Covid, όσο και σε κλινικές, η δημιουργία ενός σχεδίου για την ανάπτυξη περεταίρω κλινών σε περίπτωση πληρότητας, αλλά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού. Το κλιμάκιο πρόκειται να συνομιλήσει με τους διοικητές των νοσοκομείων, διευθυντές κλινικών, αλλά και γιατρούς και νοσηλευτές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να βρεθεί στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 24/04/2021, ώστε να επισκεφθεί τις νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι οποίες έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ