Ημέρες Ποδηλάτου: Το Ρέθυμνο προσελκύει (και) τον ποδηλατικό τουρισμό

Ημέρες Ποδηλάτου: Το Ρέθυμνο προσελκύει (και) τον ποδηλατικό τουρισμό

Για δεύτερη χρονιά οι Ημέρες Ποδηλάτου φέρνουν το Ρέθυμνο της Κρήτης στο επίκεντρο, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. «Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα αυτοκίνητα μέσα στο κέντρο της πόλης, αλλά και να δώσουμε μια άνετη προσέγγιση στον επισκέπτη μας, σ’ αυτά που θέλει να δει στον προορισμό» δηλώνει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη.

Αποστολή στο Ρέθυμνο: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Δώδεκα (12) χιλιόμετρα ποδηλατόδρομος μέσα στο δίκτυο της πόλης του Ρεθύμνου και άλλα 120 χλμ., εκτός πόλεως, με στάσεις ειδικού ενδιαφέροντος και ενημέρωσης αλλά και με περάσματα με κοινωνικό και φυσικό κάλλος.

Ο Δήμος Ρεθύμνης διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τις Ημέρες Ποδηλάτου (Bike Friendly Days), με δράσεις που αφορούν – τι άλλο;- το ποδήλατο. Ποδηλατοδιαδρομές, ταινίες με κεντρικό θέμα το ποδήλατο, αλλά και μια ημερίδα η οποία θα λάβει χώρα απόψε, με τη συμμετοχή φορέων, επιχειρηματιών του κλάδου, εμπλεκόμενων του τουρισμού κτλ., όπου θα αναλυθούν οι προοπτικές και οι δυνατότητες ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού.

«Στόχος μας είναι να γίνει θεσμός, γιατί πιστεύουμε ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, και στη συνείδηση των πολιτών θα καλλιεργηθεί η βιώσιμη κινητικότητα, αλλά παράλληλα και οι επισκέπτες θα μπορέσουν να είναι ενήμεροι για το τι μπορούν να κάνουν σ’ ότι αφορά το κομμάτι του ποδηλατικού τουρισμού» δήλωσε στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη.

Όπως η ίδια μας εξήγησε, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με τις Ημέρες Ποδηλάτου (σ.σ. ξεκίνησαν χθες 1 Ιουνίου και ολοκληρώνονται αύριο, 3 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου), διοργανώνονται ποδηλατοβόλτες, όπου σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις της περιοχής, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο ιστορικό και στο εμπορικό κέντρο του Ρεθύμνου αλλά και σε περιοχές με γαστρονομικό ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα, γίνεται μια προβολή και στις εταιρίες που κάνουν εισερχόμενο τουρισμό για ποδηλάτες, «γιατί ξέρετε, μετά από έρευνες που έχουμε κάνει, ο ποδηλάτης έχει πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που θα θέλαμε για τον επισκέπτη μας. Ο ποδηλάτης έχει ενδιαφέρον για τον τόπο, επισκέπτεται τα πολιτιστικά, τα αρχαιολογικά αξιοθέατα, τα σημεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, έχει πάντα συνοδεία και παραμένει σε έναν τόπο αρκετές ημέρες για να τον γνωρίσει» δήλωσε η κα. Μπιρλιράκη προσθέτοντας πως αυτό το κομμάτι της αγοράς είναι πλούσιο και ενδιαφέρον, «και πιστεύουμε ότι αξίζουμε να το προσελκύσουμε, γιατί διαθέτουμε τις υποδομές που χρειάζονται για να τους υποδεχθούμε».

Ο ποδηλάτης τουρίστας

Ο δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Ρεθύμνου έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο τουριστικό πακέτο, το οποίο θα είναι ελκυστικό για τους ποδηλάτες της Ευρώπης, και όχι μόνο, οι οποίοι θα έρθουν στην Κρήτη και δη στην περιοχή του Ρεθύμνου, είτε μεμονωμένα είτε μέσω των συλλόγων τους.

Όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης έχουν ήδη ξεκινήσει είτε γκρουπ είτε μεμονωμένοι ποδηλάτες από Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία και Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι επιλέγουν να έρχονται τη μεσαία και τη χαμηλή σεζόν.

Το κοινωνικό μήνυμα

Οι Ημέρες Ποδηλάτου δεν περιλαμβάνουν μόνο ποδηλατοβόλτες και ημερίδες, «αγκαλιάζουν» και ένα κοινωνικό μήνυμα με την ποδηλατοβόλτα υγείας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, και θα είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από καρκίνο. Όπως πληροφορείται το GRTimes.gr θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Γιώργος Καπετανάκης, μαζί με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ρεθύμνης «ΑΤΛΑΣ», υποστηρικτή των BIKE FRIENDLY DAYS.

«Οι Ημέρες Ποδηλάτου περιλαμβάνουν και τη σχέση του ποδηλάτου με την υγεία μας. Η υγεία μας έχει μεγάλη εξάρτηση από τον τρόπο που κινούμαστε και το ποδήλατο είναι το καλύτερο μέσο για να της δώσουμε ένα bonus, μέσα σ’ αυτό το στρες και το άγχος. Το ποδήλατο αφαιρεί το στρες και το άγχος, μας πηγαίνει και πιο γρήγορα και με ασφάλεια εκεί που θέλουμε» υπογραμμίζει η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εθελοντισμού Δήμου Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη.

Ξενοδοχεία φιλικά προς τους ποδηλάτες

Η πόλη του Ρεθύμνου, εκτός από τα 12 χλμ. ποδηλατόδρομο που διαθέτει, έχει και ξενοδοχεία φιλικά προς τους ποδηλάτες, ενώ στο πλαίσιο του αποψινού φόρουμ για τον ποδηλατικό τουρισμό, τις δυνατότητες και τις προκλήσεις του, θα γίνει επίσημη παρουσίαση πρότυπου ποδηλατικού σταθμού σε ξενοδοχείο καθώς και άλλων υποδομών που διαθέτουν τα ξενοδοχεία της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επιχειρήσεις τουρισμού: SOS για την έλλειψη προσωπικού – Ψάχνουν με το…κιάλι καμαριέρες και σερβιτόρους!

Τριήμερο Αγ. Πνεύματος: Συγκρατημένα χαμόγελα αλλά και «φρένο» στις προκρατήσεις λόγω… καιρού

Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ – Δρέττα: Ο πλούτος της Ελλάδας είναι οι άνθρωποί της

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top