Καλαμαριά: Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων στο δημαρχείο για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Καλαμαριά: Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων στο δημαρχείο για ασφαλή λειτουργία των σχολείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα μπροστά από το δημαρχείο Καλαμαριάς, μέλη της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς και μαθητές, ζητώντας ασφαλή λειτουργία των σχολείων, το άνοιγμα των οποίων μετά τις γιορτές, συνέπεσε με την έξαρση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον.

Ψήφισμα με αιτήματα που αφορούν στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων επέδωσαν μέλη της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς, στον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, στη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μαζί με μαθητές, έξω από το δημαρχείο.

Στη διάρκεια της διαμαρτυρίας, οι δήμαρχος Καλαμαριάς συνάντησε τους γονείς, ακούγοντας τα αιτήματα τους, δεσμευόμενος να προωθήσει τα αιτήματα τους στο υπουργείο Παιδείας και να ενημερώσει στη συνέχεια για την απάντηση.

Όπως δήλωσε στο GRTimes, η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς, Σοφία Παπαδοπούλου, τα αιτήματα αφορούν κυρίως στη λειτουργία των σχολικών αιθουσών με λιγότερους μαθητές, προκειμένου να μειωθεί και το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού, το να γίνονται τεστ στους μαθητές και ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από συνεργεία του ΕΟΔΥ και όχι από τον κάθε γονέα που μπορεί να μην το κάνει σωστά και στην αύξηση του αριθμού των καθαριστριών στα σχολεία που ειδικά στην παρούσα συγκυρία είναι απαραίτητες για καθαριότητα – απολύμανση.

Η ίδια ανέφερε τέλος πως οι γονείς αιτούνται δωρεάν παροχή μασκών ασφαλείας από τις σχολικές επιτροπές, με την οικονομική ενίσχυση από το υπουργείο, αλλά και ειδική μέριμνα για τις άδειες των εργαζόμενων γονέων, τα παιδιά των οποίων νοσούν, καθώς με το σημερινό καθεστώς οι γονείς δεν δικαιούνται κάποια άδεια ειδικού σκοπού.

Γ. Δαρδαμανέλης: Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των μαθητών

Σύμφωνος με τα αιτήματα των γονέων για ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων, δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης μιλώντας στο GRTimes. Όπως είπε για τα περισσότερα από τα αιτήματα, ο δήμος έχει ήδη κάνει ενέργειες εδώ και καιρό για την ικανοποίηση τους, ακόμη και για κάποια που δεν είναι απόλυτα εφικτά. “Ήδη έχουμε πράξει τα περισσότερα εξ αυτών, όσον αφορά στις συνθήκες στα σχολεία μας, όσον αφορά στην ύπαρξη αντισηπτικών, όσον αφορά στην ύπαρξη όσων μέσων χρειάζονται για την καταπολέμηση της πανδημίας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αιτήματα τα οποία παλεύουμε γνωρίζοντας ότι δεν είναι απόλυτα εφικτά. Σίγουρα η μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, είναι ένα ζητούμενο. Ως δήμος, εμείς εδώ στην Καλαμαριά, επειδή στερούμαστε ελεύθερων χώρων, δεν υπάρχει η δυνατότητα να διατεθούν από την πλευρά του δήμου τέτοιοι χώροι. Γιατί δεν υπάρχουν ελεύθεροι χώροι” είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς επισήμανε πως έχει ήδη κινηθεί προς την κατεύθυνση να εξασφαλιστεί εάν γίνεται και όπου μπορεί να γίνει, μικρότερος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ενώ δήλωσε πως είναι υπέρ του να δοθεί περισσότερος χρόνος για τις καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία. “Όλα αυτά έχουν ήδη γίνει. Τα συζητήσαμε και με τους συνδημότες μας, με τους γονείς και τους μαθητές. Είμαστε στο πλευρό τους και έχουμε ήδη δράσει πριν από αυτούς, για αυτούς” κατέληξε.

Δείτε τη δήλωση του αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:

Στη συνάντηση με τους γονείς, παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας Και Δια Βίου Μάθησης, Θάνος Γιαννακός. “Δεν διαφωνούμε με τα αιτήματα αυτά. Συμφωνούμε και τα διεκδικούμε πρώτοι εμείς. Οι διεκδικήσεις μας είναι συνεχείς. Ξεκίνησαν από φέτος το καλοκαίρι με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη μείωση των ωρών της σχολικής καθαριότητας και με τη συμμετοχή του δήμου που συνέβαλε οικονομικά, πάρα πολύ σημαντικά, ώστε να διατηρηθούν τα σχολεία μας σε ένα επίπεδο καθαριότητας, πάρα πολύ αξιόπιστο και άριστο, αν είναι δυνατόν” ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωση του στο GRTimes.

Σχετικά με τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, είπε ότι προφανώς ο δήμος είναι υπέρ, αρκεί να βρεθούν αίθουσες που να πληρούν και τα κριτήρια καθαριότητας, γεγονός που δεν εφικτό σε αυτή τη φάση.

Ο κ. Γιαννακός σημείωσε πως και στα άλλα αιτήματα, η διοίκηση του δήμου είναι “πάρα πολύ διεκδικητική και μαχητική” διεκδικώντας από σχολική στέγη, μέχρι καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση και επισκευές για τα σχολικά κτίρια. “Και τα αποτελέσματα είναι συγκεκριμένα. Έχουμε την ίδρυση του 8ου Λυκείου, μπήκε σε έναν δρόμο αρκετά σημαντικό η ανέγερση του 3ου Δημοτικού, το 23ο Δημοτικό αποπερατώνεται, το Ειδικό Σχολείο Καλαμαριάς και αυτό είναι σε φάση υλοποίησης και γενικά συνεχώς ασχολούμαστε με το θέμα της σχολικής στέγης και με τα προβλήματα στα σχολεία” είπε ο αντιδήμαρχος.

Αναφέρθηκε τέλος στο θέμα της φύλαξης, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά βανδαλισμών, τονίζοντας πως ο δήμος μερίμνησε και για αυτό και πλέον φυλάσσονται όλα τα σχολεία και με συστήματα συναγερμών τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον δήμο και με εταιρεία φύλαξης .

Δείτε την πλήρη δήλωση του κ. Γιαννακού:

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top