Καλαμαριά: Είδος προς…εξαφάνιση το πιτόγυρο ! – Νέες τάσεις και καταστήματα στον πεζόδρομο και πέριξ

Καλαμαριά: Είδος προς…εξαφάνιση το πιτόγυρο ! – Νέες τάσεις και καταστήματα στον πεζόδρομο και πέριξ

Ρεπορτάζ: Βάσω Βεγίρη

Με την…όρεξη μένουν όσοι κάτοικοι ή επισκέπτες της Καλαμαριάς θέλουν να απολαύσουν το πιο δημοφιλές ελληνικό streetfood, το αγαπημένο παραδοσιακό πιτόγυρο, στον άξονα του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς, που αποτελεί το επίκεντρο της τοπικής αγοράς και έναν από τους δυο βασικούς πόλους συγκέντρωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (σ.σ. μαζί με το παραλιακό μέτωπο της Αρετσούς).

Και αυτό διότι το μοναδικό κατάστημα του είδους (γυράδικο) που είχε απομείνει στον πεζόδρομο, το MASIMA, και που όπως έχει δημοσιεύσει το GRTimes.gr έκλεισε πρόσφατα και είχε αναρτήσει πινακίδα στην οποία αναγραφόταν “Σύντομα κοντά σας με νέα διεύθυνση”, πλέον φέρει νέα πινακίδα, σύμφωνα με την οποία “Πωλείται η παρούσα επιχείρηση”. Σουβλάκια και άλλα κρεατικά της ώρας – όχι όμως γύρο – μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι βέβαια στον πεζόδρομο στο “Φαγοποιείον”, ενώ επίσης πολύ κοντά στο κάτω μέρος του πεζόδρομου, στην οδό Χηλής, άνοιξε πρόσφατα κατάστημα “Βομβίδια”, με τα γνωστά-ομώνυμα δημοφιλή σουτζουκάκια. Μοναδικό εν ζωή ψητοπωλείο γύρου στο κέντρο της Καλαμαριάς όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το παραδοσιακό πιτόγυρο είναι κατά συνέπεια πλέον το “Σεραφίνο” στην οδό Μεταμορφώσεως, ενώ υπενθυμίζεται ότι προ μερικών ετών σχεδόν απέναντι από το “Masima” λειτουργούσε ψητοπωλείο (σ.σ. με γύρο) “Σολομωνίδη”, το οποίο όμως έκλεισε και στη θέση του λειτουργεί κατάστημα αλυσίδας ψιλικών ειδών.

“Thess Bao” και “Papa Carlo”

Σε αντίθεση με το πατροπαράδοτο ελληνικό πιτόγυρο, που έχει εκλείψει πλέον από τον πεζόδρομο, οι ενδιαφερόμενοι σύντομα θα μπορούν να απολαύσουν ασιατικό street food, καθώς το κατάστημα της αλυσίδας αρτοζαχαροπλαστείων “Farina” στον πεζόδρομο που έκλεισε προ μερικών ημερών ήδη μισθώθηκε και σύντομα θα λειτουργήσει ως κατάστημα “Thess Bao”, φέρνοντας στην Καλαμαριά την ασιατική γαστρονομική επιτυχία του αντίστοιχου καταστήματος του κέντρου (σ.σ. στην οδό Καλαποθάκη).

Υπό κατασκευή τελεί και κατάστημα στη Μεταμορφώσεως, που παλαιότερα λειτουργούσε ως φαρμακείο και τώρα μετατρέπεται σε ιταλικό streetfood με το σήμα “Papa Carlo”.

Νέα εξέλιξη στην οδό Μεταμορφώσεως είναι, επίσης, η λειτουργία καταστήματος υποδημάτων με το σήμα “Tomas” στον χώρο που επί δεκαετίες λειτουργούσε το κατάστημα υποδημάτων “Τσίρος”, ενώ το πάλαι ποτέ παραδοσιακό Καφενείο της Καλαμαριάς λίγο παραπέρα μετατρέπεται σε φαρμακείο και επίσης το πρώην κατάστημα της “Farina” στη Μεταμορφώσεως μετατρέπεται σε ζαχαροπλαστείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλαμαριά: Κλοπή καυσόξυλων από πυλωτές η νέα “μόδα” των συμμοριών

Πεζόδρομος Καλαμαριάς: Τα υψηλά ενοίκια διώχνουν καταστήματα…

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top