Καρδίτσα: 6.000 ζουν στον Παλαμά, 40.000 εμβολιάστηκαν!

Καρδίτσα: 6.000 ζουν στον Παλαμά, 40.000 εμβολιάστηκαν!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. 40.000 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ στην περιοχή ζουν μόλις… 6.000 πολίτες!

Τα περισσότερα επιπλέον εμβόλια, φαίνεται να έχουν γίνει σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη συγκεκριμένη περιοχή καταγωγής της επίμαχης υπαλλήλου, γιατί οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να έδινε σε συντοπίτες της τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι ενδελεχείς έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, που εξέδιδε διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες μετά και από την παραδοχή της ενοχής της εμπλεκόμενης υπαλλήλου, ενώ φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στον εντοπισμό των συνεργών της. Παράλληλα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα πίσω από τη συγκεκριμένη ιστορία να υπάρχει και οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας δεν ενεργούσε μόνη της. Είχε συνεργό, με δεδομένο πως δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να εισέρχεται στο σύστημα. Έτσι αναζητείται το άτομο που τους έδινε, ώστε να μπαίνει και να καταχωρεί στις λίστες των εμβολιασμένων, τα άτομα τα οποία δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Παράλληλα, ερευνούν κατά πόσο είχε δημιουργήσει «φάμπρικα» με ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού, αν δηλαδή αποκόμιζε κάποιο οικονομικό όφελος από την παράνομη αυτή δραστηριότητά της.

Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να διαπιστωθεί πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν να είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορωνοϊού, με δεδομένο πως με την υπόθεση θα ασχοληθεί η Εισαγγελία, όπως ζήτησε το Σάββατο με παρέμβαση του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Καρδίτσα: Παρέμβαση Πλεύρη για ΕΔΕ στην υπόθεση των εικονικών εμβολιασμών

Καρδίτσα: Δεκάδες εικονικοί εμβολιασμοί εντοπίστηκαν στο ΚΥ Παλαμά

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top