Καταλήψεις: Το… μήνυμα μαθητών σχολείου της Χαλκιδικής στον Μητσοτάκη

Καταλήψεις: Το… μήνυμα μαθητών σχολείου της Χαλκιδικής στον Μητσοτάκη

Σε “κλοιό” καταλήψεων βρίσκεται από σήμερα η χώρα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μαθητές ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα μέσω των social media και έσπευσαν να κλείσουν τα σχολεία, διαμαρτυρόμενοι για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο και τα γενικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μάλιστα, προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις με κορύφωση σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής μαθητών Αθήνας  στις 11 Οκτωβρίου.  Ραντεβού στους δρόμους δίνουν οι μαθητές όλης της χώρας τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, διεκδικώντας να μην μείνουν και φέτος απροστάτευτοι από την πανδημία μέσα σε ένα σχολείο – εκπαιδευτικό κέντρο. Όπως αναφέρει η Συντονιστική, «οι πρώτες βδομάδες λειτουργίας των σχολείων απέδειξαν πως τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης πως “τα σχολεία φέτος θα λειτουργούν κανονικά” είναι παραμύθια».

Στα σχολεία επικρατεί αναβρασμός, με τους μαθητές ωστόσο να … συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα στα συνθήματα και τα πανό, τα οποία αναρτούν.

Μία χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Νικολάου στη Χαλκιδική, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, με τους μαθητές να αναρτούν ένα προσβλητικού περιεχομένου πανό, ενάντια στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θυμίζουμε ότι όπως ανέφερε το GRTimes νωρίτερα, στην Θεσσαλονίκη σε κατάληψη έχουν προχωρήσει από σήμερα και άλλα σχολεία.

Στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης με κάδους απορριμμάτων και λουκέτα στην κεντρική είσοδο του οι μαθητές δεν μπήκαν σήμερα στις τάξεις τους αλλά έμειναν στον δρόμο έξω από το σχολείο. Όπως λένε οι μαθητές, διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, γιατί δεν υπάρχει ούτε μαθηματικός ούτε φιλόλογος στο τμήμα ένταξης του σχολείου, κάτι που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής.

Ενώ μπαράζ καταλήψεων επικρατεί σε όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένα στην Αθήνα, Κοζάνη, Θεσπρωτία, Ήπειρο , Φθιώτιδα, Βόλο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και  Αχαΐα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top