Καταθέτει ξανά σήμερα η 24χρονη, εν αναμονή των τοξικολογικών- Στον ανακριτή τα φιλικά της πρόσωπα

Καταθέτει ξανά σήμερα η 24χρονη, εν αναμονή των τοξικολογικών- Στον ανακριτή τα φιλικά της πρόσωπα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σήμερα η 24χρονη, η 17χρονη φίλη της που τη συνόδεψε στο πάρτι και άλλα δύο πρόσωπα από το περιβάλλον της – Επιταχύνονται έρευνες και καταθέσεις.

Λεπτό προς λεπτό αναμένεται να αναβιώσουν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε η 24χρονη, την Πρωτοχρονιά, καθώς η νεαρή κοπέλα αναμένεται να καταθέσει -για τέταρτη συνεχόμενη φορά- για την υπόθεση του βιασμού της, συνοδευόμενη, αυτή τη φορά, από ψυχολόγο.

Μνήμες από το πάρτι της Πρωτοχρονιάς καλείται να καταθέσει εκ νέου και η 17χρονη φίλη της, με την οποία μετέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο. Μάλιστα, η φίλη της 24χρονης κοπέλας φέρεται να είχε διαισθανθεί από την πρώτη στιγμή, σύμφωνα με την αρχική της κατάθεση, ότι κάτι δεν εξελισσόταν ομαλά στην ατμόσφαιρα του πάρτι, τονίζοντας στις ανακριτικές αρχές πως «εγώ με το που μπήκα στον χώρο αρχικά δεν ήθελα να κάτσω», όντας «έκπληκτη από το κλίμα».

Καταθέσεις μαρτύρων

Στη λίστα των σημερινών καταθέσεων έχουν προστεθεί και άλλα δύο πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον της 24χρονης, δηλαδή ο εργοδότης της, αλλά και ένα φιλικό πρόσωπο του τελευταίου, καθώς οι δύο άνδρες κλήθηκαν από την 24χρονη το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο, προκειμένου να τη βοηθήσουν και να την απομακρύνουν από το χώρο.

Μπαράζ ερευνών

Του σημερινού γύρου καταθέσεων, προηγήθηκε και νέος γύρος ερευνών στην πολύκροτη υπόθεση, αφού οι αστυνομικές αρχές μετέβησαν χθες στα σπίτια των εμπλεκόμενων, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας έρευνες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα αδέλφια Β. και Ε. Λ., τον Κ. Π. και τον Β. Τ. , οι οποίοι βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν στο πολυτελές ξενοδοχείο. Ακόμα, για τον Μ. Π. , μετρ του καφέ «Αχίλλειον» στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα και με τη συμπληρωματική κατάθεση της 24χρονης, εμφανίζεται ως ο «διοργανωτής» ανάλογων πάρτι, καθώς η ίδια ανέφερε ότι είχε παραστεί σε τουλάχιστον άλλα τέσσερα.

«Υπάρχει βία»

Στη σκιά και των χθεσινών ερευνών, δεν αποκλείεται η 24χρονη κοπέλα να αναγνωρίσει σήμερα και δεύτερο πρόσωπο που θυμάται να ήταν παρόν στο δωμάτιο τις στιγμές του βιασμού της, ενδεχόμενο που έχει αφήσει άλλωστε, ανοιχτό ο συνήγορος υπεράσπισής της, Θανάσης Ζιώγας. «Με τα νέα στοιχεία που έρχονται στο μυαλό της ίσως ταυτοποιηθεί και άλλο πρόσωπο», εξήγησε ο κ. Ζιώγας. Ο ίδιος, απαντώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, για το ενδεχόμενο απώλειας κρίσιμων στοιχείων της υπόθεσης τόνισε ότι «η ιατροδικαστική (σ.σ. εξέταση) μιλάει για βία. Μιλάει για τις εκχυμώσεις. Υπάρχει βία», στοιχείο, που κατά το συνήγορο της 24χρονης κοπέλας, προέκυψε από την κλινική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε από ιατροδικαστή.

Στον καμβά των χθεσινών εξελίξεων στην πολύκροτη υπόθεση προστέθηκε και η πρώτη -και μοναδική, όπως τόνισε ο ίδιος- δημόσια παρέμβαση του 27χρονου, Β. Λ., κατηγορούμενου για το βιασμό της 24χρονης, ο οποίος υποστήριξε ότι επρόκειτο για συναινετική πράξη.

Β.Λ: Ουδέποτε διέπραξα «βιασμό»

«Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, “δικάζεται”. αλλά και “καταδικάζεται”, για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος. Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου}.  Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον».

«Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία, που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών. Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα “βιασμό” σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού».

«Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Β.Τ.: «δεν έχω καμία εμπλοκή»

Την ίδια ώρα, στο protothema.gr μίλησε ο Β.Τ., ένας από τους τέσσερις νεαρούς άνδρες της «παρέας της Αθήνας», ο οποίος είχε μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μαζί με τους αδελφούς Λ. Ο 27χρονος τόνισε πως «δεν έχω καμία εμπλοκή στο ζήτημα απλά ήμουν εκεί και έδωσα μια κατάθεση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εμφανίστηκαν ονόματα ανθρώπων που δεν έχουν εμπλοκή και αυτό δεν είναι ωραίο». Απαντώντας για το ρόλο του Μ. Π. ο κ. Τ. απάντησε πως «τον συγκεκριμένο κύριο τον γνώρισα εκείνο το Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να έχω άποψη για κάτι. Εγώ δεν μίσθωσα καμία σουίτα. Είχα το δωμάτιο 204 και δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο».

Την ίδια ώρα, οι τέσσερις νεαροί της «παρέας της Αθήνας», οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο βιασμό της 24χρονης, καλούνται από την Εισαγγελία να καταθέσουν ανωμοτί, δηλαδή χωρίς όρκο, ως ύποπτοι για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, οι ανακριτικές αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου όπου διέμειναν, οι οποίες ωστόσο, περιορίζονται στη λήψη πλάνων από τις εισόδους του κτιριακού συγκροτήματος, ενώ εκκρεμεί το αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων, το οποίο αναμένεται να διασαφηνίσει αν έγινε χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, με αποτέλεσμα την επιρροή του κεντρικού νευρικού συστήματος της 24χρονης κοπέλας.

Έρευνες και στην Κύπρο

Με εντατικό ρυθμό εξελίσσονται οι έρευνες και στην Κύπρο, καθώς στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης φέρονται να ήταν παρόντες και Κύπριοι πολίτες, παρότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυπριακής Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου δήλωσε χθες ότι η Αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία ή στοιχεία, που να εμπλέκουν την Κύπρο σε τέτοιο κύκλωμα.

«Έχει σταλεί ήδη μήνυμα προς τις ελληνικές αρχές όπως μας διαβιβάσουν το συντομότερο δυνατό οποιεσδήποτε πληροφορίες ή και μαρτυρίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή και κατά πόσο Κύπριοι υπήκοοι εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, με σκοπό να διερευνηθούν από τις κυπριακές αρχές αν έχουν κάποια δεδομένα», πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου. Παράλληλα, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι η Κυπριακή αστυνομία δεν έχει ακόμη καταφέρει να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, πρόσωπο, «το οποίο χθες εκδήλωσε πρόθεση να δώσει κατάθεση, αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ούτως ώστε να μας δώσει την μαρτυρία που ο ίδιος εξέφρασε την πρόθεση να μας δώσει».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Η πρώτη δήλωση του 27χρονου-Ουδέποτε διέπραξα βιασμό

Φ. Κουτσάφτης για βιασμό 24χρονης: Ευαίσθητες οι τοξικολογικές εξετάσεις – «Επικίνδυνες» οι τρεις ημέρες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για τη διαρροή των καταθέσεων στην αστυνομία

Δικηγόρος εμπλεκόμενου στην υπόθεση ομαδικού βιασμού: «Ουδέποτε ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα»

Ομαδικός βιασμός-ΓΑΔΘ : Δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων

  Ομαδικός βιασμός-Δικηγόρος 24χρονης: Τί έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση-Υπό έρευνα δύο ακόμα υποθέσεις

Ομαδικός βιασμός-Θεσσαλονίκη: Αποκαλύψεις για το κύκλωμα μαστροπείας και διακίνησης ναρκωτικών (VIDEO) 

Ομαδικός Βιασμός – Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η περιγραφή της 24χρονης (VIDEO)

Θεσσαλονίκη-Βιασμός: Βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις – Τί βρέθηκε στον οργανισμό της 24χρονης

Υπόθεση βιασμού 24χρονης: Μυστήριο με την εμφάνιση περιπολικού έξω από το ξενοδοχείο, εκείνη τη βραδιά

Ομαδικός Βιασμός: ΜΑΤ έξω από το γνωστό καφέ-μπαρ για τις διαμαρτυρίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Εκπρόσωπος αστυνομικών για βιασμό 24χρονης: «Η τοξικολογική θα κρίνει ακόμα και τα ισόβια»

Καλφέλης: Φαινόμενα βίας και ανομίας αδικούν και υπονομεύουν το ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θεσσαλονίκη: Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η 24χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό (VIDEO) 

Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Δικηγόρος 24χρονης: «Μεγάλο κύκλωμα» εμπλέκεται στον βιασμό – Πώς συνέβη

Οικονόμου για υπόθεση βιασμού 24χρονης: «Η δικαιοσύνη να διαλευκάνει το ζήτημα»

Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: «Εργαζόμενος που διακόπηκε η συνεργασία μας», λέει το κατάστημα για τον 27χρονο

Θεσσαλονίκη-Δικηγόρος 24χρονης: Στο ποτό υπήρχε υπνωτικό χάπι – Η πράξη έγινε χωρίς τη θέλησή της (VIDEO)

Βιασμός 24χρονης: Κύκλωμα μαστροπείας αναζητά ο εισαγγελέας

Ομαδικός βιασμός στη Θεσσαλονίκη-Ηλίας Γκιώνης: «Δέχομαι απειλές» (VIDEO) 

Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: Εισαγγελική έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας

Θεσσαλονίκη-Βιασμός 24χρονης: «Εργαζόμενος που διακόπηκε η συνεργασία μας», λέει το κατάστημα για τον 27χρονο

Καταγγελία βιασμού 24χρονης: Αναγνώρισε και δεύτερο πρόσωπο το θύμα – Φοβάται για την ζωή της (VIDEO)

Σάλος με την υπόθεση βιασμού 24χρονης και την κυνική ομολογία δράστη στα Social Media

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top