Κινδυνεύει με φυλάκιση μετά τον θάνατο του πατέρα της με τον οποίο ζούσαν σε ΙΧ

Κινδυνεύει με φυλάκιση μετά τον θάνατο του πατέρα της με τον οποίο ζούσαν σε ΙΧ

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Όταν η ιστορία τους είδε το φως της δημοσιότητας στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί. Κόρη και 94χρονος πατέρας βίωναν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το δικό τους «Γολγοθά», καθώς διέμεναν επί 24ωρου βάσεως στο ιδιωτικό τους ΙΧ στην Αμαλιάδα Ηλείας, μετά από έξωση που τους έκανε ο ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενου διαμερίσματος.

Η 50χρονη κόρη ήταν άνεργη. Μόλις και μετά βίας κατάφερναν να συντηρούνται από μία πενιχρή σύνταξη που δεν έφτανε ούτε για τα απαραίτητα. Τελικά, οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με αυτές που επί σειρά μηνών βίωνε μέσα στο αυτοκίνητο, φαίνεται ότι κατέβαλαν τον 94χρονο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο. Προχθές με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Ήταν όμως πολύ αργά. Ο ηλικιωμένος πατέρας έφυγε από τη ζωή.

Σαν να μην έφτανε αυτό, –όπως εξηγεί στο GRTimes, o δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Νουλέζας- η 50χρονη κόρη του Στέλλα, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό κίνδυνο φυλάκισης.  Να σημειωθεί ότι ο γνωστός ποινικολόγος, ήταν από τους πρώτους που ευαισθητοποιήθηκαν και κινητοποιήθηκαν όταν έμαθαν την τραγική ιστορία που αντιμετώπιζε η οικογένεια, αναλαμβάνοντας τότε αφιλοκερδώς, με εξωδικαστικές κινήσεις να κινητοποιήσει διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να εγκατασταθούν οι δύο άνθρωποι  σε ένα στοιχειώδες κατάλυμα.

βασιλειος-νουλεζας

Πολύ δύσκολη η υπόθεση

Όπως ανέφερε ο κ. Νουλέζας στο GRTimes, η 50χρονη κόρη του κυρ-Παναγιώτη μετά τον θάνατό του, αντιμετωπίζει ποινή καθείρξεως τουλάχιστον 6 ετών «για παράβαση του άρθρου  306 παρ. 2Β του Πονικού Κώδικα» που επισύρει φυλάκιση εάν αποδειχθεί «ότι εξέθεσε τον πατέρα της αβοήθητο, ενώ τον είχε υπό την προστασία της και έπρεπε να τον μεταφέρει σε ασφαλές κατάλυμα».

«Πληροφορήθηκα κι εγώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος της θυγατέρας του 94χρονου, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ότι δυστυχώς απεβίωσε χθες, χωρίς να γνωρίζω τα αίτια του θανάτου του. Πρέπει όμως να σημειώσω, ότι από εδώ και πέρα, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος της θυγατέρας του Στέλλας, με την οποία διέμενε εντός αυτοκινήτου το οποίο στάθμευε σε κεντρική οδό της Αμαλιάδος.

Εάν αποδειχθεί ότι ο θάνατος του κ. Παναγιώτη επήλθε μετά από έκθεση σε κίνδυνο της ζωής του κι ότι η κόρη τον κατέστησε αβοήθητο, ενεργώντας διαφορετικά από τα προβλεπόμενα, ενώ είχε την υποχρέωση να τον περιθάλπει ή να τον εγκαταστήσει σε ασφαλές μέρος, τότε θα έρθει αντιμέτωπη με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 6 ετών» τονίζει χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

«Εγώ, θέλω απλά να επισημάνω, την αμεριμνησία και ολιγωρία -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- των αρμόδιων υπηρεσιών, παρόλο που υπήρξε ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση αρκετών ιδιωτών για την φιλοξενία πατέρα και κόρης, πρόταση που απέρριψε κυρίως η θυγατέρα του 94χρονου, ζητώντας πρωτίστως να εξασφαλιστεί η εργασία της από την οποία θα λάμβανε εισόδημα για την πλήρη κάλυψη των ιδιωτικών τους αναγκών» πρόσθεσε.

Αναμένουμε τη δικογραφία

Ο δικηγόρος της οικογένειας αποκαλύπτει σήμερα στο GRTimes ότι η διερεύνηση για την διάπραξη του παραπάνω αδικήματος έχει ξεκινήσει πριν από το θάνατο του πατέρα της, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης, γεγονός που σημαίνει ότι δικογραφία έχει σχηματισθεί σε βάρος της 50χρονης, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει περιέλθει  σε γνώση του κ. Νουλέζα.

«Είμαι βέβαιος ότι η κα. Παναγιωτοπούλου, θα αντιμετωπίσει σοβαρή κατηγορία, ενώ είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος επιβολής ποινής καθείρξεως. Θα λάβουμε τη δικογραφία και θα αποφασίσουμε πως θα κινηθούμε» κατέληξε ο γνωστός ποινικολόγος.

Πηγή φωτό: Patrisnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top