Εισαγγελέας: Ενοχή 13 ατόμων για την απάτη «μαμούθ» κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Εισαγγελέας: Ενοχή 13 ατόμων για την απάτη «μαμούθ» κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για υπόθεση με εικονικές αποζημιώσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 16 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι υπάλληλοι της εταιρίας, ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, εξωτερικοί συνεργάτες και άλλοι.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι 13 για πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες,  κατά περίπτωση ενώ ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη τριών κατηγορουμένων  που κατηγορούνται για πλημμελήματα, λόγω παραγραφής.

Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν σε δίκη  καθώς  προέκυψε η εμπλοκή τους  σε ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Το ύψος της ζημιάς  υπολογίστηκε σε 1,8 εκατ. ευρώ που προκλήθηκε σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 335.000 ευρώ για αποζημιώσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Από  την έρευνα προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 τα μέλη του κυκλώματος προχώρησαν  σε έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδών γνωματεύσεων, που αφορούσαν ανύπαρκτες ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, αποσπώντας από την εταιρεία χρήματα για εικονικές αποζημιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Το πρόγραμμα των συναντήσεων  

“Γίναμε η χωματερή του νομού Θεσσαλονίκης” – H δράση καθαρισμού στον Γαλλικό, από… ψηλά (VIDEO)

Τζωρτζίνα: Πως «έσβησε» από τη μοιραία δόση της μητέρας της

Κανδαράκη: Η Τζωρτζίνα «εργαλείο» στα χέρια της μητέρας της

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top