Φωτιά-Αχαΐα: Κλειστή η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου-Απομάκρυνση κόσμου από παραλίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Φωτιά-Αχαΐα: Κλειστή η Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου-Απομάκρυνση κόσμου από παραλίες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Δραματικές είναι οι στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της Δυτικής Αιγιάλειας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου 31/7 από τη Ζήρια και παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Νέα ενημέρωση 17.15: Η πυρκαγιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Σύμφωνα με το dete.gr, το Λιμενικό βρίσκεται σε ετοιμότητα στις παραλίες Καμαρών και Άκολης, προκειμένου να μεταφέρει πολίτες, εφόσον χρειαστεί. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η επιχείρηση απομάκρυνσης των παιδιών που φιλοξενούνται σε κατασκήνωση στον Ερινεό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα μεταφερθούν στην Πάτρα.

Θυμίζουμε ότι έχουν εκκενωθεί τα χωριά Καμάρες, Λαμπίρι και τα χωριά της Ζήριας, της Άνω Ζήριας έπειτα από εντολή του 112, ενώ κλειστές είναι οι Εθνικές Οδοί Πατρών-Κορίνθου.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κινητοποιήθηκε για να συνδράμει στην απομάκρυνση του κόσμου από τις παραλίες, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία οχημάτων και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα.

Σύμφωνα με το dete.gr, αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει φτάσει στον οικισμό Μπαρμπουναίικα, που βρίσκεται ανάμεσα στις Καμάρες και το Λαμπίρι. Στο σημείο εκτός από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, βρίσκεται και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος και συντονίζουν μαζί την επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι κάτοικοι των περιοχών που εκκενώνονται εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς, συγκεντρώνονται στο γήπεδο Καμαρών. Οι φλόγες απειλούν πλέον όλη τη Δυτική Αιγιάλεια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί πέντε σπίτια.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, στο Λαμπίρι η αστυνομία προχώρησε απομάκρυνση λουομένων που βρίσκονταν σε παραθαλάσσιο μέτωπο, πολύ κοντά στη φωτιά.

Πηγή: dete.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ