Κούβελας: Διαταραγμένη προσέγγιση ο εμβολιασμός σε παιδιά! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Κούβελας: Διαταραγμένη προσέγγιση ο εμβολιασμός σε παιδιά! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Την πλήρη αντίθεσή του στον εμβολιασμό των παιδιών εξέφρασε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1. Παράλληλα χτύπησε το «καμπανάκι» για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στις νέες γυναίκες.

«Είναι αστείο να συζητάμε για τον εμβολιασμό των παιδιών. Όσοι το λένε δεν έχουν καν διαβάσει τη βασική νομοθεσία για τα φάρμακα», είπε χαρακτηριστικά  και εξήγησε:  «Οι φαρμακευτικές ουσίες για να δοθούν σε παιδιά, πρέπει αυτά να κινδυνεύουν. Αυτά (σ.σ. για τον κορωνοϊό) τα εμβόλια δεν προστατεύουν κανέναν, καθώς αυτός που έχει κάνει το εμβόλιο μπορεί και να κολλάει και να μεταδίδει».

Θα αλλάξω… πλανήτη!

Με βάση τη νομοθεσία που ισχύει διεθνώς, πρόσθεσε, «στα παιδιά δίνουμε φάρμακα που τα έχουμε δοκιμάσει σε ενήλικες για ικανό χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει πως τα εμβόλια (σ.σ. για τον κορωνοϊό) θα πρέπει να μπορούν να δοθούν «τουλάχιστον από το 2023 και μετά. Και βλέπουμε…».

«Αν υπάρξει αλλαγή της κεντρικής νομοθεσίας εγώ πρέπει να αλλάξω… πλανήτη», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος ο κ. Κούβελας χαρακτηρίζοντας «διαταραγμένη προσέγγιση» τον  εμβολιασμό σε παιδιά προσθέτοντας πως είναι «τραβηγμένος» ακόμη και ο εμβολιασμός στους νέους ηλικίας 18 εετών και άνω.

Δεν θα εμβολιάσω τα παιδιά μου

Μάλιστα ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ αποκάλυψε πως τα παιδιά του δεν πρόκειται να εμβολιαστούν. «Στα παιδιά μου που είναι κάτω από την ηλικία των 30 ετών, δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα κλπ, όχι μόνο δεν είναι καλό το εμβόλιο, αλλά ούτε μπορώ να διανοηθώ να τους κάνω το εμβόλιο. Δεν έχουν λόγο να το κάνουν», είπε εμφατικά.

Επίσης ο κ. Κούβελας τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συστηματική ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για τα εμβόλια, ενώ αναφερόμενος σε θρομβώσεις μετά από εμβολιασμό, είπε: «Πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι όταν διαπιστώνουμε ότι κάναμε λάθος, την ίδια στιγμή να το αλλάζουμε. Προφανώς γίνονται λάθη και αστοχίες, αλλά κάθε δευτερόλεπτο μαθαίνουμε κάτι παραπάνω για τα εμβόλια. Πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη μας και να επαναπροσδιορίζουμε τη στρατηγική μας κάθε μέρα».

Ευάλωτες οι νέες γυναίκες 

Ο κ. Κούβελας υποστήριξε ακόμη πως δεν αποτελεί ορθή ιατρική πρακτική ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού και πως «θα έπρεπε να εμβολιάσουμε πρώτα τους ευάλωτους και σε αυτούς θα βλέπαμε κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο. Πήραμε αποφάσεις λόγω πανικού και αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε και άτομα που δεν κινδυνεύουν από τον ιό, όπως οι νέες γυναίκες», στις οποίες, όπως είπε «φαίνεται πως το εμβόλιο αυξάνει την πιθανότητα θρομβώσεων, κάτω από συνθήκες. Έτσι, αυτή τη στιγμή, η αύξηση των θρομβώσεων σε αυτές τις ηλικίες είναι 7 με 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Δηλαδή, μία νέα γυναίκα που έχει εμβολιαστεί, είναι επτά φορές πιο ευάλωτη στην πιθανότητα της θρόμβωσης από ό,τι μια γυναίκα που δεν έχει εμβολιαστεί». Πρόσθεσε δε πως υπάρχουν πάνω από 250 αναφορές ανεπιθύμητων «σοβαρών ενεργειών» σε άνδρες και γυναίκες που είναι «μεγάλος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί».

Τέλος, ο κ. Κούβελας εξήγησε ποιες ομάδες πληθυσμού πρέπει να εμβολιάζονται και γιατί, αλλά και για ποιους λόγους εμβολιάστηκε ο ίδιος.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Δημήτρης Κούβελας στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ