Πάτρα: Κλήσεις σε 15 μάρτυρες για τους 11 θανάτους σε γηροκομείο

Πάτρα: Κλήσεις σε 15 μάρτυρες για τους 11 θανάτους σε γηροκομείο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των αρχών για την υπόθεση των 11 θανάτων ηλικιωμένων σε ιδιωτικό γηροκομείο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, χθες διαβιβάσθηκε στην πταισματοδίκη ο φάκελος της εισαγγελικής παραγγελίας, με την μορφή του κατεπείγοντος για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή 11 τρόφιμοι ιδιωτικού γηροκομείου της Πάτρας και να διακριβωθεί αν υπάρχουν ευθύνες.

Επικαλούμενο έγκυρη δικαστική πηγή το τοπικό Μέσο αναφέρει ότι στο συνοδευτικό έγγραφο της διαβίβασης αναφέρονται 15 ονόματα των υπευθύνων του κέντρου φιλοξενίας και συγγενών των θυμάτων, που θα κληθούν τις επόμενες μέρες από την πταισματοδίκη να καταθέσουν.

Σε αυτή την πρώτη φάση της διαδικασίας δεν πρόκειται να κληθεί ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, διότι η προκαταρτική εξέταση είναι εστιασμένη σε διερεύνηση της εσωτερικής λειτουργίας του ιδρύματος. Συγκεκριμένα, θα αναζητηθεί η αιτία των 11 θανάτων, αν και ποια ανάμιξη έχει το προσωπικό σε αυτούς, ποιοι και πόσοι ήταν εμβολιασμένοι από τους τροφίμους και τους υπαλλήλους, αν τυχόν υπάρχουν ανεμβολίαστοι και ποιοι οι λόγοι που δεν προχώρησαν στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού κ.ο.κ.

Στην εισαγγελική παραγγελία, που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και απεστάλη στην πταισματοδίκη, έχουν συσχετισθεί δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, δηλώσεις και αναρτήσεις συγγενών των θυμάτων και διάφορα άλλα έγγραφα.

«Ως Περιφέρεια έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία στη διάθεσή μας και οποτεδήποτε κληθούμε, είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε το έργο της δικαιοσύνης», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος, παρά τις αργίες της εορταστικής περιόδου οι κλήσεις στους μάρτυρες από την πταισματοδίκη θα γίνουν τάχιστα, διότι βούληση της εισαγγελικής αρχής είναι να διερευνηθούν τάχιστα οι συνθήκες της απώλειας των 11 ανθρώπινων ζωών.

Πηγή: pelop.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση για τους 11 θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείο

Πάτρα: Κατέληξε από κορωνοϊό 89χρονη από Δομή Φιλοξενίας Ηλικιωμένων

Τραγωδία στην Πάτρα: 8 νεκροί από κορωνοϊό σε γηροκομείο – 7 ήταν ανεμβολίαστοι

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top