Πάτρα: Το σπίτι με τα 15.000 λαμπιόνια που έγινε viral για τα Χριστούγεννα (VIDEO)

Πάτρα: Το σπίτι με τα 15.000 λαμπιόνια που έγινε viral για τα Χριστούγεννα (VIDEO)

Ένα σπίτι υπερπαραγωγή στην Πάτρα κάνει τον γύρο των social media καθώς υποδέχεται τα Χριστούγεννα όπως τους αξίζουν σκορπίζοντας χαρά σε όλη τη γειτονιά.

Δεν μιλάμε απλώς για μια στολισμένη πρόσοψη κτιρίου αλλά για ολόκληρη κατασκευή η οποία ενισχύεται συνεχώς με νέα υλικά και νέες ιδέες και καταλήγει να γίνεται το εορταστικό σήμα κατατεθέν της Άνω Πόλης. Το «συνεργείο» κατασκευής αυτής της εικόνας αποτελείται από τα μέλη δύο οικογενειών που διαμένουν εκεί και συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς.

Οκτώ άτομα, όλα στην υπηρεσία του πνεύματος των Χριστουγέννων δουλεύουν επί ενάμιση μήνα στην οδό Βότσαρη στο ύψος της Γερμανού στην Πάτρα για να κάνουν τη γειτονιά να λάμψει, ενώ οι ιδέες για τον στολισμό της επόμενης χρονιάς έρχονται με το που απομακρύνονται τα λαμπιόνια και η ζωή επανέρχεται στην καθημερινότητα.

Μια ιστορία… 25 ετών!

Ο μουσικός του Δήμου Πατρέων Χρήστος Μπονέλης λέει στο thebest.gr ότι αυτό το αποτέλεσμα έχει βάθος πορείας 25 ετών.

«Το φτιάχνουμε εδώ και 25 χρόνια. Ξεκινήσαμε σιγά σιγά, καλύπτοντας ένα νοητό λάμδα από την ταράτσα μέχρι κάτω. Χρόνο με το χρόνο προσθέταμε συνεχώς πράγματα και πλέον έχουμε φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπετε σήμερα. Ξεκινάμε ενάμιση μήνα νωρίτερα για να προλάβουμε και ολοκληρώνουμε πάντα ανήμερα του Αγίου Ανδρέα οπότε και ανάβουμε τα φώτα».

Ο στολισμός περιλαμβάνει πάνω από 15.000 λαμπάκια ενώ η εντυπωσιακή φάτνη υφίσταται στο ισόγειο εδώ και δέκα χρόνια. Οι ύψους ενός μέτρου και πλέον φιγούρες είναι χειροποίητες. Η διακόσμηση δεν μένει μόνο στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό μέρος του σπιτιού. Τα φώτα ανάβουν την ώρα που βραδιάζει και μένουν ανοικτά έως τις 12 το βράδυ. Ο κ. Μπονέλης λέει ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο αλλά ακόμη και αν ήταν ωχριά μπροστά στη χαρά που προσφέρει.

«Είναι κάτι που το κάνουμε με χαρά για τη γειτονιά μας και για την πόλη μας» σημειώνει. «Με το που κοιτάς από ψηλά φαίνεται σε όλη τη γύρω περιοχή. Έχουμε γίνει πια σήμα κατατεθέν της γειτονιάς. Μια χρονιά που δεν ανάψαμε, πέρυσι λόγω πένθους, περνούσαν όλοι και ρωτούσανε γιατί. Εδώ στέκονται πολλοί και βγάζουνε φωτογραφίες, σέλφι, δίνουν φιλιά… Δίνει χαρά το σπίτι μας».

Η υπερπαραγωγή της οδού Βότσαρη «σβήνει» τα φώτα της μετά του Αη Γιαννιού. Το μήνυμα; Κάποιοι απλώς περνάνε τα Χριστούγεννα, κάποιοι τα ζουν και κάποιοι τα… κατασκευάζουν. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι το απολαμβάνουν περισσότερο.

Πηγή: thebest.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top