Σ. Καλαφάτης-Γ. Αμυράς: Σε μόνιμη βάση ο καθαρισμός του Θερμαϊκού από την «Αλκίππη» (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Σ. Καλαφάτης-Γ. Αμυράς: Σε μόνιμη βάση ο καθαρισμός του Θερμαϊκού από την «Αλκίππη» (ΦΩΤΟ-VIDEO) 

Την εξεύρεση οριστικής λύσης για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού με το ειδικό απορρυπαντικό σκάφος “Αλκίππη”, ανακοίνωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Οι δύο υφυπουργοί βρέθηκαν νωρίτερα στο σημείο που η “Αλκίππη” πραγματοποιούσε καθαρισμό του παραλιακού μετώπου, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, ενώ επιβιβάστηκαν και στο σκάφος για να δουν από κοντά πώς δουλεύει. Μαζί τους η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

“Μιλάμε με έργα. Βάζουμε τέλος στην αγωνία των φορέων, για το εάν και πότε θα ξεκινήσει ο καθαρισμός του Θερμαϊκού, με το σχετικό πλοιάριο” επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας πως σε συνεργασία με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, εξασφαλίζετε πως το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιείται σε μόνιμη και τακτική βάση.

“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκεί πράσινες πολιτικές και φέρνει αποτέλεσμα στην πράξη και σε αυτό το πλαίσιο ουσιαστικά μπαίνει σε εφαρμογή η μόνιμη και τακτική επιχείρηση καθαρισμού του Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)” πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, που όπως είπε έζησε για αρκετό καιρό τόσο στην Περαία όσο και στην οδό Ανθέων στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θερμαϊκός και τις λύσεις που απαιτούνται.

Για αυτό τον λόγο όπως είπε ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία του κ. Καλαφάτη και σε συνεργασία με τον ΟΦΥΠΕΚΑ, εξασφαλίστηκαν οι προληπτικοί καθαρισμοί του Θερμαϊκού σε μόνιμη βάση.

“Έτσι λοιπόν, τουλάχιστον οκτώ φορές το μήνα, αυτό το καραβάκι, το ειδικά εξοπλισμένο, θα πηγαινοέρχεται από το δέλτα του Αξιού και θα μαζεύει επιπλέοντα απορρίμματα, κηλίδες, αλλά το σημαντικότερο κατά την άποψή μου, τα επιπλέοντα πλαστικά” υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Ο υφυπουργός εξάλλου αναφέρθηκε στο όνομα του πλοιαρίου, λέγοντας πως η «Αλκίππη» ήτανε η συνοδός και προστάτιδα της ωραίας Ελένης, “οπότε τώρα θα είναι η συνοδός της ωραίας Θεσσαλονίκης”. Επισημαίνεται τέλος πως η σύμβαση θα είναι αρχικά για 8 μήνες και θα ανανεώνεται για όσο καιρό χρειαστεί.

 

Ο κ. Γιώργος Παλάντζας εξάλλου, υπεύθυνος Περιβάλλοντος της εταιρείας North Aegean Slops, ιδιοκτήτριας του ,«Αλκίππη» έδωσε συγχαρητήρια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στους δύο υφυπουργούς, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία καινοτόμα διαδικασία, τουλάχιστον σε πανελλαδικό επίπεδο, αν όχι σε ευρωπαϊκό, αναφέροντας ακόμη ότι καθημερινά μαζεύονται τουλάχιστον 200 kg σκουπίδια από την επιφάνεια της θάλασσας, τα οποία σε αντίθετη περίπτωση θα είχαν καταλήξει στις αμμουδιές όλου του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Βγήκε να καθαρίσει τον Θερμαϊκό η «Αλκίππη» (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ασπρόπυργος: Σε ύφεση η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Οι Εύζωνες αποτελούν σύμβολο του μεγάλου βάθους και εύρους του ελληνικού πνεύματος

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Ποιοι δικαιούνται δωρεάν διακοπές-Αναλυτικά η διαδικασία

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top