Σε επτά ερευνητικά έργα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με συνολική χρηματοδότηση 1.087.393 ευρώ

Σε επτά ερευνητικά έργα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με συνολική χρηματοδότηση 1.087.393 ευρώ

Σε επτά ερευνητικά έργα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με συνολική χρηματοδότηση για το ίδρυμα ύψους 1.087.393 ευρώ.

Η πρυτανική αρχή συγχαίρει τους συναδέλφους και τα μέλη των ερευνητικών τους ομάδων για την σημαντική επιτυχία τους στην υποβολή προτάσεων στην προκήρυξη «Χρηματοδότηση της Βασικής Έρευνας» – Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (Ελλάδα 2.0).

Η προκήρυξη είχε στόχο τη χρηματοδότηση πρωτότυπων ερευνητικών έργων υψηλής επιστημονικής ποιότητας και αριστείας στο πλαίσιο δύο διακριτών Υποδράσεων: 1: Χρηματοδότηση Νέων Ερευνητών/τριών και 2: Χρηματοδότηση Έργων σε Τομείς Αιχμής.

Για το Πανεπιστήμιο Κρήτης εγκρίθηκαν προτάσεις ερευνητικών έργων που αφορούν σε Φυσικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, Κοινωνικές Επιστήμες, Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Τέχνες, Διοίκηση και Οικονομία της Καινοτομίας και Μαθηματικά και Επιστήμες της Πληροφορίας.

Επίσης, μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη σήμερα, μεταξύ του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ και του Institute of Scientific & Technical Information (ISTIC) που υπάγεται στο υπουργείο Έρευνας και Τεχνολογίας της Κίνας. Ο πρωταρχικός στόχος του Μνημονίου είναι η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, για την προώθηση της αριστείας της έρευνας στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Ταυτόχρονα το ISTIC μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά, διευκολύνοντας την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ κινεζικών ιδρυμάτων και σχετικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Το ISTIC, το οποίο ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1956, είναι ένα ερευνητικό ινστιτούτο επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης σε εθνικό επίπεδο, που συνδέεται με το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Συγκεκριμένα, το Κέντρο Τεχνητής Νοημοσύνης του ISTIC αποτελεί την υποστηρικτική μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Επόμενης Γενιάς του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας. Επεξεργάζεται την πολιτική του Σχεδίου Ανάπτυξης Τεχνητής Νοημοσύνης Επόμενης Γενιάς και λειτουργεί ως ανοιχτή πλατφόρμα για στρατηγική έρευνα στον τομέα αυτό.

Με το μνημόνιο, θα υποστηριχθεί παράλληλα, η αλληλεπίδραση και ανταλλαγή ερευνητών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ Κίνας και Ελλάδας, και η συμμετοχή τους σε συνέδρια, φόρουμ, και σεμινάρια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη: «Η συνεργασία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με το Institute of Scientific and Technical Information πρόκειται να ενισχύσει τη μακρόχρονη και εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία του με πολιτειακούς φορείς, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κίνας. Το ΙΤΕ, ανταποκρινόμενο στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις του μέλλοντος, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνολογίες που θα καταλύσουν την έλευση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη. Η εκτενής εμπειρία και η υψηλή εξειδίκευση που διαθέτουν τα Ινστιτούτα του Ιδρύματος στο ταχέως αυτό αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο, παρέχουν τα εχέγγυα για την αποτελεσματική υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας». Η συνεργασία με το διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ, θα ενισχύσει όπως επισήμανε η γενική διευθύντρια του ISTIC Zhao Zhiyun, τις δραστηριότητές του ερευνητικού ινστιτούτου επιστημονικής και τεχνολογικής πληροφόρησης και θα ανοίξει νέες προοπτικές και για τους δύο οργανισμούς όσον αφορά στην εκπαίδευση και την πρόοδο της έρευνας στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κακοκαιρία Elias: Μήνυμα 112 στο Ξυλόκαστρο

Άνοιξε το πανό Bad Blue Boys στη Λεωφόρο, έφυγε η ΑΕΚ από το γήπεδο και επέστρεψε όταν κατέβηκε!

ΑΕΚ: «Αν ανοίξει το πανό Bad Blue Boys δεν αγωνιζόμαστε, το θεωρούμε προσβλητικό και χυδαίο»

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top