Στην Πιερία η εγγονή του Pierre de Coubertin: Η Γαλλίδα Βαρόνη λάτρης του ελληνικού Πολιτισμού (ΦΩΤΟ)

Στην Πιερία η εγγονή του Pierre de Coubertin: Η Γαλλίδα Βαρόνη λάτρης του ελληνικού Πολιτισμού (ΦΩΤΟ)

Μια σημαντική προσωπικότητα του διεθνούς αθλητισμού βρέθηκε στην Πιερία, με αφορμή τη φιλοξενία και τέλεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο, το διάστημα 9 έως 12 Σεπτεμβρίου 2021 στην Παραλία Κατερίνης.

Πρόκειται για την εγγονή του Πιερ ντε Φρέντυ-Βαρόνου ντε Κουμπερτέν, του ιδρυτή και πρώτου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πατέρα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τη Ντιάνα ντε Ναβασέλ ντε Κουμπερτέν.

Η Γαλλίδα Βαρόνη, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, συνόδευε και συντόνιζε το τηλεοπτικό συνεργείο της Γαλλικής τηλεόρασης, TV5, το οποίο κινηματογράφησε τις ομορφιές του Ολύμπου καθώς επίσης τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο του Δίου. Το υλικό αυτών των λήψεων θα αποτελεί μέρος ενός ντοκιμαντέρ, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που ως γνωστόν θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Μετά την Πιερία το Γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο θα επισκεφθεί την Αθήνα, την αρχαία Ολυμπία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Γαλλική Πρεσβεία των Αθηνών, για συνεντεύξεις και τις απαραίτητες κινηματογραφικές εικόνες.

Την κ. Κουμπερτέν συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης, επίκουρος καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ιωάννης Μπάρμπας, ο οποίος ως υπεύθυνος Ασίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη φιλοξενία συνοδών και αθλουμένων τούτες τις ημέρες στην Πιερία, δήλωσε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα προσφέρει τη δυνατότητα σε σημαντικό αριθμό παλαιστών και παλαιστριών από όλη την Ασία, να επισκεφθούν την Πιερική γη για να γνωρίσουν τις ομορφιές, τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους της.

ΠΗΓΗ: pierianews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021-Πιερία: Ένας νέος επιμελητηριακός θεσμός γεννήθηκε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top