Τα καράβια…βουλιάζουν από κόσμο εν όψει lockdown (ΦΩΤΟ)

Τα καράβια…βουλιάζουν από κόσμο εν όψει lockdown (ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες άτομα πήραν τον δρόμο προς τον Πειραιά, μετά την ανακοίνωση του νέου καθολικού Lockdown, με σκοπό να επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, με το νέο lockdown να καραδοκεί και τη συνεπακόλουθη απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, πολλοί πήραν τον δρόμο προς τον Πειραιά, προκειμένου να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Το lockdown των επιχειρήσεων, η επιβολή της υποχρεωτικής τηλεργασίας, η αναστολή των πρακτικών ασκήσεων, τα κλειστά πανεπιστήμια και σχολεία, είναι μερικοί λόγοι που ευνόησαν πολίτες από την Αθήνα και αλλού να πάρουν το καράβι και να περάσουν τις τρεις βδομάδες, ενδεχομένως, σε πιο ευχάριστα περιβάλλοντα.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, αυτή είναι η εικόνα αυτή τη στιγμή έξω από το Κύδων Palace στον Πειραιά, το καράβι της εταιρείας Minoan Lines, με προορισμό την Κρήτη.

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί ο αριθμός των ατόμων που πρόκειται να επιβιβαστεί, καθώς βασική αιτία μετάδοσης του κορωνοϊού, αποτελεί και η μετακίνηση ανθρώπων από περιοχές υψηλού κινδύνου στην επαρχία.

Να σημειωθεί ότι, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του πλοίου και για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top