Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2023 προς παράδοση το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχιάλο

Θεσσαλονίκη: Μέσα στο 2023 προς παράδοση το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχιάλο

Μέσα στο 2023 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στους χρήστες του το αποχετευτικό δίκτυο σε Άγιο Αθανάσιο και Αγχίαλο, ύστερα από την ένταξη του σχετικού έργου, ύψους 2,48 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Το έργο φέρει τον τίτλο «Κατασκευή και ολοκλήρωση δικτύων αποχέτευσης σε οικισμούς της δημοτικής ενότητας Αγίου Αθανασίου του δήμου Χαλκηδόνος» και η κατασκευή του αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων για σειρά χρόνων.

«Μετά από 15 χρόνια, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των δύο οικισμών αρχίζει επιτέλους να υλοποιείται», επισημαίνει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ Παγιών Σάκης Τζακόπουλος, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι τους επόμενους τρεις μήνες να γίνει η δημοπράτηση των έργων και σε έναν χρόνο να έχουν παραδοθεί στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του δήμου Χαλκηδόνας σε πλήρη λειτουργία».

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ Παγίων, το έργο περιλαμβάνει την «κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Αγίου Αθανασίου του Δήμου Χαλκηδόνος», ύψους 798.387,10 ευρώ καθώς και την «κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αγχιάλου του δήμου Χαλκηδόνος», που αφορά στο εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και τους αντίστοιχους αγωγούς μεταφοράς, προϋπολογισμού 1,.6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το έργο αφορά και σε αρχαιολογικές εργασίες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, ύψους 32.000 ευρώ και την κάλυψη διοικητικού κόστους της ΕΥΑΘ Παγίων», στην οποία θα ανατεθούν οι υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης του έργου, κόστους 36.169,35 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

(Φωτογραφία αρχείου) 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρωσία: Έχουν καταστραφεί 974 ουκρανικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα

Σιμόπουλος: Ευθύνη για το φαινόμενο της οπαδικής βίας έχει και η σχέση πολιτικής- ποδοσφαίρου (VIDEO)

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθήνας στο ύψος τη Πιερίας 

Γ.Οικονόμου σε Αλ.Τσίπρα: “Η Ελλάδα αυτή την ώρα χρειάζεται αρραγή ενότητα και σταθερότητα”

Κυμπουρόπουλος: Να πούμε «στοπ» στην έμφυλη βία (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top