Θεσσαλονίκη: Στον διευθυντή τα «έριξε»… ο δεύτερος γιατρός για τον θάνατο υπέρβαρου

Θεσσαλονίκη: Στον διευθυντή τα «έριξε»… ο δεύτερος γιατρός για τον θάνατο υπέρβαρου

Στον προϊστάμενό του έριξε την ευθύνη για τη μη έγκαιρη αντιμετώπιση του περιστατικού,  κατά την απολογία του, ο δεύτερος από τους δύο γιατρούς που κατηγορούνται για το θάνατο 24χρονου υπέρβαρου, μετά την χειρουργική επέμβαση για την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, εκτός από τον γιατρό που χειρούργησε το θύμα, για την τοποθέτηση του δακτυλίου, κάθεται κι άλλος ένας συνάδελφος του από το νοσοκομείο Καβάλας ο οποίος φέρεται πως δεν αντιμετώπισε την κατάσταση, μετά τις επιπλοκές.

Οι συγγενείς του θύματος διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν ο δεύτερος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, είπε ότι τους πρότεινε να διακομιστεί ο 24χρονος στη Θεσσαλονίκη, για την ιατρική αντιμετώπιση του περιστατικού, αλλά  αυτοί αρνήθηκαν.

«Πρέπει να ντρέπεσαι» άρχισαν να φωνάζουν πριν απομακρυνθούν από τη δικαστική αίθουσα,  με τη συνδρομή της αστυνομίας.

«Δεν είχα σαφή διάγνωση. Η άποψη όμως που σχημάτισα ήταν να χειρουργήσω τον άρρωστο, θεωρώντας ότι πρέπει να ψάξω.  Αν ήταν πνευμονική εμβολή έπρεπε να ήταν καλύτερα. Δεν είδα τη βελτίωση που ήθελα.  Ακολούθησε η συνάντηση  με γιατρούς. Ο συντονιστής – διευθυντής επέμενε να μην γίνει το χειρουργείο στο νοσοκομείο  Καβάλας – σε αντίθεση με τους επιμελητές γιατρούς. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Ενημερώσαμε τους συγγενείς για την ανάγκη διακομιδής στο Διαβαλκανικό,  για χειρουργική διερεύνηση» ισχυρίστηκε ο γιατρός,  κατά την απολογία του.

«Δεν ξέρω αν θα ζούσε (ο ασθενής),  αν γινόταν το χειρουργείο στην Καβάλα. Καλό θα ήταν να είχε γίνει νωρίτερα, χωρίς να γνωρίζω αν θα του είχε σώσει τη ζωή. Τα στοιχεία έδειχναν ότι ήταν μια ελεγχόμενη κατάσταση και μετά υπέστη μια ραγδαία επιδείνωση.  Ο διευθυντής μου δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο να πεθάνει ο ασθενής μέσα στο νοσοκομείο της Καβάλας. Τελικά το σύνολο της εικόνας μου έδειχνε ενδοκοιλιακή επιπλοκή» επισήμανε ο κατηγορούμενος , απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέως της έδρας.

Την κατηγορία αρνήθηκε, κατά τη χθεσινή απολογία του , και  ο πρώτος κατηγορούμενος γιατρός, ο οποίος τοποθέτησε τον γαστρικό δακτύλιο στον 24χρονο. Και αυτός ισχυρίστηκε ότι έκανε όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές πράξεις και αποποιήθηκε τις ευθύνες.

Το περιστατικό καταγράφηκε τον Μάιο του 2017. Ο 24χρονος από την Κεραμωτή Καβάλας, ο οποίος ήταν υπέρβαρος, είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου ενώ έλαβε τη διαβεβαίωση του χειρουργού ότι όλα θα πάνε καλά, παρά τις δικές του ανησυχίες.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε από πολυοργανική ανεπάρκεια επί εδάφους περιτονίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θεσσαλονίκη: Αποποιήθηκε των ευθυνών ο γιατρός για τον θάνατο υπέρβαρου

Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη του γιατρού για τον θάνατο υπέρβαρου (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top