Βάρκιζα: Για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο στον παιδικό σταθμό που ξέχασε το παιδί στο σχολικό!

Βάρκιζα: Για ανθρώπινο λάθος κάνουν λόγο στον παιδικό σταθμό που ξέχασε το παιδί στο σχολικό!

Με ένα email με το οποίο δεν ζητά συγγνώμη ο βρεφονηπιακός σταθμός τοποθετείται για το γεγονός ότι ένα μικρό κοριτσάκι ξεχάστηκε μόνο του μέσα στο σχολικό για περισσότερες από τέσσερις ώρες.

Διαβάστε το σχετικό email:

«Αγαπημένοι γονείς του σχολείου μας,

Η χρονιά μας ξεκίνησε πολύ δημιουργικά με πολλή όρεξη, μεράκι και πάνω από όλα αγάπη για τα παιδιά μας!

Μαζί ξεκινήσαμε και δεσμευτήκαμε να δουλεύουμε καθημερινά ώστε τα παιδιά μας να έρχονται χαρούμενα, να μαθαίνουν παίζοντας και να τα καμαρώνουμε να εξελίσσονται και να ανθίζουν.

Όλοι εσείς οι γονείς που μας γνωρίσατε από κοντά και μας επιλέξατε νιώσατε το πάθος για τη δουλειά μας και την καθημερινή μας προσπάθεια να προσφέρουμε στα παιδιά μας όχι μόνο την φροντίδα και την αγάπη αλλά και κομμάτι της ψυχής μας.

Γιατί την ψυχή μας δίνουμε καθημερινά και τα αγκαλιάζουμε κάθε πρωί για να μαλακώσει η καρδούλα τους που σας αποχωρίζονται, και τρώμε μαζί τους και κάνουμε μάθημα και είμαστε εκεί για να μαθαίνουμε μαζί πως να μοιραζόμαστε, να εκφραζόμαστε, να κλαίμε, να γελάμε. Και οργανώνουμε το πρόγραμμά μας και τη ρουτίνα μας έτσι ώστε να παρέχουμε το καλύτερο στα παιδιά μας.
Ακόμα όμως και αν δίνουμε την ψυχή μας μερικές φορές ατυχή δυσάρεστα γεγονότα αμαυρώνουν και την καλύτερη προσπάθεια και αφήνουν δικαιολογημένη πίκρα και ανασφάλεια. Ένα τέτοιο δυσάρεστο γεγονός συνέβη και στο σχολείο μας.

Γιατί όσο καλά σχεδιασμένες και να είναι οι διαδικασίες και τα πρωτόκολλα προσέλευσης ενός σχολείου, όσο φιλότιμοι και καλόβουλοι να είναι οι συνάδελφοι, το ανθρώπινο λάθος δυστυχώς αρκετές φορές είναι απρόβλεπτο. Ένα τέτοιο ανθρώπινο λάθος ταλαιπώρησε ένα λιλιπούτειο αστεράκι μας με ευτυχώς αίσιο τέλος.

Με την επικοινωνία μας αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή λύπη μας για το ατυχές συμβάν που έγινε τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και την αναστάτωση που προκλήθηκε σε όλους μας.

Το σχολείο μας εκτιμά και στηρίζει τους συνεργάτες του αλλά καθώς φροντίζει πρωτίστως για την ασφάλεια και την ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών μας οφείλει να αναγνωρίσει τις ανεπιθύμητες συνέπειες του ανθρώπινου λάθους και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών όσων έχουν εμπλακεί στο συμβάν αυτό.

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το σχολείο μας θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που γνωρίζετε δηλαδή διασφαλίζοντας ένα περιβάλλον υγειονομικά ασφαλές εμπλουτισμένο από δίγλωσσα εκπαιδευτικά ερεθίσματα, με ολιγομελή τμήματα και ευσυνείδητους παιδαγωγούς.

Η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της είναι στη διάθεσή σας για ατομικές συναντήσεις κατόπιν συνεννόησης για ορισμού ραντεβού τηρώντας τους όλους τους κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας όλα αυτά τα χρόνια και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Η Διεύθυνση του Σχολείου»

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας

Ο δικηγόρος, Θέμης Σοφός, ο οποίος έχει αναλάβει την εκπροσώπηση της οικογένειας του δίχρονου παιδιού που ξεχάστηκε κλειδωμένο πολλές ώρες μέσα στο σχολικό λεωφορείο, στη Βάρκιζα, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα” για το απίστευτο περιστατικό.

Ο κ. Σοφός επεσήμανε ότι κατά σύμπτωση βρέθηκε το παιδί από μια κοπέλα που άκουσε το κλάμα του, μέσα από το σχολικό το οποίο ήταν παρκαρισμένο στη Βούλα, μακριά από τον παιδικό σταθμό στη Βάρκιζα, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το παιδί.

«Πρόκειται για κλασική περίπτωση έκθεσης ανηλίκου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θέμης Σοφός υπογραμμίζοντας «όλα όσα έγιναν είναι και πέρα από τον κανονισμό του σχολείου, αφού για παράδειγμα το σχολικό αφού μετέφερε τα παιδία στο σχολείο θα έπρεπε να παραμείνει στο πάρκινγκ του σχολείου κι όχι να το πάρει ο οδηγός για να πάει στο σπίτι του».

Ο δικηγόρος ανέφερε μεταξύ άλλων πως το παιδάκι μετά το περιστατικό βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. «Δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς είναι ολοφάνερα σοκαρισμένο» δήλωσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top