Κορδελιό: Κινητοποίηση την 1η Ιουνίου για το ΘΕΠΑΝ και προειδοποίηση προς τη διοίκηση του Δήμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κορδελιό: Κινητοποίηση την 1η Ιουνίου για το ΘΕΠΑΝ και προειδοποίηση προς τη διοίκηση του Δήμου (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Να κλιμακώσουν τη δράση τους, προκειμένου να διασφαλιστεί πως το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας (ΘΕΠΑΝ), θα παραμείνει στην ιδιοκτησία του δήμου και δεν θα περάσει στα «χέρια» της εκκλησίας, αποφάσισαν σε συνάντηση που είχαν οι Ενεργοί Πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού – Προειδοποιήσεις προς τη διοίκηση του δήμου, να μην κωλυσιεργήσει άλλο τη διεκδίκηση της ιδιοκτησίας.

Το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΘΕΠΑΝ, των πρώην Κοιμητηρίων Κορδελιού, μιας έκτασης περίπου  7 στρεμμάτων που εξυπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια τις ανάγκες των κατοίκων του Κορδελιού και την οποία διεκδικεί η εκκλησία, συζητήθηκε σε ευρεία συνάντηση που συγκάλεσαν οι Ενεργοί Πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι και δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορες παρατάξεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο αμφιθέατρο του ΘΕΠΑΝ, έγινε μια εκτενής αναφορά στο ιστορικό του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της έκτασης, με τους συμμετέχοντες να συμφωνούν πως με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία αλλά και τα πραγματικά γεγονότα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης του χώρου, είναι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Επισημάνθηκαν λάθη και αστοχίες προηγούμενων διοικήσεων του δήμου, βάσει των οποίων όπως τονίστηκε, η εκκλησία απέκτησε ερείσματα να διεκδικήσει την έκταση, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να ζητήσει και ενοίκιο από τον δήμο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τους ομιλητές, δεν υπάρχει περίπτωση το ΘΕΠΑΝ να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, εφόσον ο δήμος κάνει σωστά τη δουλειά του, δηλαδή να κινηθεί άμεσα, να εξασφαλίσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έγγραφο, το οποίο όπως λένε τεκμηριώνει τα της ιδιοκτησίας του δήμου, κάνοντας τις απαραίτητες ενστάσεις προς το Κτηματολόγιο, πριν την καταληκτική ημερομηνία της 31/12/2022.

Μάλιστα, όπως είπαν, σε περίπτωση που η διοίκηση καθυστερήσει και αποτύχει στην εξασφάλιση της περιουσίας των πολιτών, θα πρόκειται για ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς η αξία του συγκεκριμένου χώρου εκτιμήθηκε περί τα 7 εκ. ευρώ.

Για τους παραπάνω λόγους και καθώς παρατηρήθηκε ότι πολλοί κάτοικοι του Ελευθερίου Κορδελιού αγνοούν την υπόθεση, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου, μια μεγάλη συγκέντρωση σε χώρο που θα οριστεί τα επόμενα 24ωρα, με στόχο, εκτός από την ενημέρωση του κοινού, να ασκηθεί πίεση προς τη διοίκηση του δήμου να πράξει τα δέοντα. Στη συγκέντρωση θα κληθεί να συμμετάσχει κάθε πολίτης του δήμου, ασχέτως ποια δημοτική παράταξη ή κόμμα υποστηρίζει, προκειμένου να σταλεί και το μήνυμα ότι η κινηματική αντίδραση ενεργών πολιτών, μπορεί να παρέμβει θετικά, σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τον τόπο τους.

Εκ των συντονιστών της συνάντησης, ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μέλος των «Ενεργών Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού», Άρης Μπιτσώρης, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κινήσεις που γίνονται προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση του δήμου για την εξασφάλιση της δημοτικής περιουσίας.

Παρούσα στη συνάντηση, ήταν και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Μιλώντας στο GRTimes, ανέφερε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς πρέπει να ξεκαθαριστεί προκειμένου οι δημότες να ξέρουν τι και που ανήκει.

Όπως είπε, μέχρι στιγμής υπάρχει μια παρεξήγηση που καλό είναι να λυθεί, χωρίς να υπάρχει καμία αντιπαλότητα με την εκκλησία. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία της ότι η αλήθεια θα αποκατασταθεί.

Δείτε  τι είπε χαρακτηριστικά:

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις για τα πρώην κοιμητήρια Κορδελιού – Ενοίκιο από τον δήμο ζητά η εκκλησία

Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Κινδυνεύει να χάσει δική του έκταση και να πληρώνει και ενοίκιο (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top