Κορωνοϊός: Αύριο (26/10) σύσκεψη και αποφάσεις για τις παρελάσεις στην ΠΕ Έβρου

Κορωνοϊός: Αύριο (26/10) σύσκεψη και αποφάσεις για τις παρελάσεις στην ΠΕ Έβρου

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Η σημερινή επιδημιολογική έκθεση που κάνει λόγο για τον εντοπισμό 118 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, έχει θορυβήσει ήδη τις τοπικές Αρχές, καθώς η περιοχή ξαναμπαίνει σε «κόκκινο» συναγερμό, ενώ η πίεση στα νοσοκομεία αυξάνεται. Στο πλαίσιο αυτό αύριο (26/10) συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη μεταξύ τοπικών και υγειονομικών φορέων προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις παρελάσεις.

«Αύριο θα συζητήσουμε με τις Περιφερειακές Αρχές και τη Γενική Διεύθυνση Υγείας προκειμένου να πάρουμε αποφάσεις για το ζήτημα των παρελάσεων. Είναι γεγονός ότι με βάση και τα σημερινά στοιχεία, πως βρισκόμαστε πλέον στο «κόκκινο» με αύξηση του ιικού φορτίου και έξαρση των κρουσμάτων, οπότε θα κινηθούμε στη λογική του προλαμβάνειν» σημείωσε στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

Ο τελευταίος, μιλώντας και για την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στα δύο κεντρικά νοσοκομεία της περιοχής, της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου, ο κ. Πέτροβιτς υπογράμμισε ότι «υπάρχει σημαντικό φορτίο και πίεση στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ωστόσο και γι’ αυτό το σημαντικό ζήτημα αναμένεται να παρθούν αποφάσεις αύριο, στο πλαίσιο της σύσκεψης στην οποία θα μετέχει και ο Περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος».

Θυμίζουμε ότι ήδη στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, οι τιμητικές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου έχουν ματαιωθεί λόγω της υψηλής επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ