Κορωνοϊός: Έτοιμο για τα δικά του τεστ το ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός: Έτοιμο για τα δικά του τεστ το ΑΧΕΠΑ

Το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Υγείας περιμένει το ΑΧΕΠΑ προκειμένου να προχωρήσει  στη διενέργεια τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού εντός του νοσοκομείου.

Η έγκριση αναμένεται από μέρα σε μέρα, όπως είπε στο GRTimes ο διοικητής του νοσοκομείου, Παναγιώτης Παντελιάδης προσθέτοντας πως για τον σκοπό αυτόν θα χρησιμοποιηθεί «το ένα από τα δύο εξαιρετικά μηχανήματα που διαθέτει το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας  του ΑΧΕΠΑ».

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο ΑΧΕΠΑ, που είναι ένα από νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid-19, να προχωρά ταχύτατα στην ανίχνευση των κρουσμάτων και στην έγκαιρη απομόνωση των φορέων, ενώ θα αποφορτιστεί σε μεγάλο βαθμό το αρμόδιο Τμήμα του ΑΠΘ όπου, σύμφωνα με τον κ. Παντελιάδη «όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει πολύ σκληρή δουλειά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΧΕΠΑ θα διενεργούνται τα μοριακά τεστ τα οποία θεωρούνται ως τα πλέον έγκυρα.

Οι εργαζόμενοι

Την έναρξη της διενέργειας των τεστ αναμένουν εναγωνίως και οι εργαζόμενοι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει «παγώσει» η επεξεργασία των περίπου μισών δειγμάτων που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα από όσους εργάζονταν στην Α’ Παθολογική και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με την ειδικευόμενη γιατρό η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Την ανακούφιση των εργαζομένων λόγω της επικείμενης έναρξης διενέργειας των τεστ εντός του ΑΧΕΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαράλαμπος Κοροξενός. Όπως είπε στο GRTimes.gr το «”πάγωμα” της επεξεργασίας των δειγμάτων προκάλεσε την εύλογη ανησυχία των συναδέλφων οι οποίοι θέλουν να γνωρίζουν εάν έχουν μολυνθεί από τον ιό ή όχι». Επίσης υπογράμμισε ότι το θέμα των μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων συζητήθηκε και στη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης που είχε ο ίδιος με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη.

«Πλέον τα δείγματα και των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ -μεταξύ αυτών και τα δείγματα που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα- θα εξετάζονται εντός του νοσοκομείου, οπότε θα γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή ποιοι είναι αρνητικοί ή θετικοί για να απομακρύνονται από την εργασία τους ή να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους. Ο απαραίτητος εξοπλισμός υπάρχει και αυτό που απομένει είναι να έρθουν τα αντιδραστήρια», σημειώνει ο κ. Κοροξενός ο οποίος επισημαίνει πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του υγειονομικού προσωπικού του ΑΧΕΠΑ.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ