Λήμνος: Αγοράκι 2 ετών κατάπιε μανταλάκι – Σώθηκε χωρίς να χειρουργηθεί

Λήμνος: Αγοράκι 2 ετών κατάπιε μανταλάκι – Σώθηκε χωρίς να χειρουργηθεί

Σε μεγάλη περιπέτεια εκτυλίχθηκε το παιχνίδι για ένα αγοράκι 2 ετών και την οικογένειά του σήμερα (19/10)  καθώς ενώ βρισκόταν στο σπίτι του κατάπιε ένα μανταλάκι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, το παιδί κατάπιε το μανταλάκι στο σπίτι του μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού και στη συνέχεια με Super Puma από τη Λήμνο στη Θεσσαλονίκη, όπου το ανέλαβαν οι παιδίατροι του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Οι γιατροί κατάφεραν να βγάλουν το μανταλάκι από τον οργανισμό του παιδιού χωρίς χειρουργική επέμβαση, παρά με τη βοήθεια ενός ενδοσκοπίου τελευταίας γενιάς.

«Όταν το παιδί έφτασε εδώ αμέσως κινητοποιηθήκαμε, ενημερώσαμε τους αναισθησιολόγους, είχαμε έτοιμο το χειρουργικό κρεβάτι. Το παιδί έπρεπε είναι νηστικό 6 με 8 ώρες και προβήκαμε στην αφαίρεση ενδοσκοπικά του ξένου σώματος», δήλωσε ο Ιωάννης Ξηνίας, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας.

Το παιδί επέστρεψε στη Λήμνο και είναι καλά στην υγεία του.

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δημήτριος Τσαλικάκης αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Νοσοκομείου στο Facebook, που αναφέρει : «Η Διοίκηση του ΓΝΘ Ιπποκράτειο ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση του δύσκολου αυτού περιστατικού».

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ