Μάστιγα για τα βενζινάδικα οι τζαμπατζήδες – Μαρτυρίες (VIDEO)

Μάστιγα για τα βενζινάδικα οι τζαμπατζήδες – Μαρτυρίες (VIDEO)

Εξαιρετικά συχνό είναι το φαινόμενο με πελάτες πρατηρίων υγρών καυσίμων που μόλις βάλουν βενζίνη, γίνονται “καπνός”, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο, αναφέρουν στο GRTimes εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες βενζινάδικων. Από την τσέπη τους πληρώνουν τα χαμένα πολλοί υπάλληλοι.

Μάστιγα για πολλά βενζινάδικα αποτελούν τζαμπατζήδες πελάτες που μόλις βάλουν καύσιμα στο αυτοκίνητο τους, απλώς πατάνε γκάζι και εξαφανίζονται, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο.

Όπως λένε στο GRTimes ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε πρατήρια, τα ποσά που χάνουν με αυτόν τον τρόπο κυμαίνονται από 5-10 ή και 20 ευρώ συνήθως και έως 70-80 ευρώ σπανιότερα. Δυστυχώς όπως επισημαίνουν, το μόνο που μπορούν να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να ειδοποιήσουν την αστυνομία, ωστόσο κανείς από όσους συνομίλησε το GRTimes, δεν κατάφερε να πάρει έστω ένα ευρώ πίσω, εκτός από μια περίπτωση που ιδιοκτήτης εντόπισε μόνος του τον παραβάτη, με βάση το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και του ζήτησε πίσω τα χρήματα για να μην πάει να καταθέσει μήνυση.

Δείτε τι είπαν χαρακτηριστικά τρεις από τους πρατηριούχους που μίλησαν στο GRTimes, υπό το καθεστώς ανωνυμίας:

Όσον αφορά το πόσο τακτικά συμβαίνει το “πιστόλιασμα”, όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στα πρατήρια; Αυτό εξαρτάται από το πρατήριο, την περιοχή στην οποία βρίσκεται αλλά και από το πόσο υποψιασμένα είναι τα άτομα που δουλεύουν σε αυτό, τα οποία “διαβάζουν” τους πελάτες και πολλές φορές ζητούν το αντίτιμο πριν βάλουν τα καύσιμα.

Το τραγικό είναι ότι πολλές επιχειρήσεις, όταν συμβεί ένα τέτοιο περιστατικό, χρεώνουν τα χρήματα στον υπάλληλο που ήταν στη βάρδια, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη χασούρα. Υπάλληλοι δηλαδή, χρειάζεται να δουλεύουν τζάμπα κάποιες μέρες, χωρίς μεροκάματο, μόνο και μόνο επειδή κάποιος έβαλε καύσιμα και έφυγε χωρίς να πληρώσει. Φυσικά το πρόβλημα αφορά και τους ιδιοκτήτες, ειδικά όσους καλούνται να πληρώνουν από την τσέπη τους τακτικά κάποια ποσά.

Οι τζαμπατζήδες επικαλούνται διάφορα προσχήματα για να μην πληρώσουν και να φύγουν. Άλλοι, μόλις ο υπάλληλος κλείσει το καπάκι του ρεζερβουάρ, ζητούν να αγοράσουν δήθεν, ένα ακόμη προϊόν και μόλις ο υπάλληλος πάει να το φέρει, ανάβουν τη μηχανή, πατούν το γκάζι και εξαφανίζονται. Σε άλλες περιπτώσεις, λένε ότι θα πληρώσουν στο ταμείο μέσα στο πρατήριο. Εκεί μπαίνουν, παίρνουν πχ ένα νερό και βγαίνοντας λένε στον υπάλληλο στην αντλία ότι πλήρωσαν μέσα και φεύγουν πριν γίνουν αντιληπτοί.

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top