Με πολλά παράπονα η πρώτη μέρα λειτουργίας των βιβλιοπωλείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Με πολλά παράπονα η πρώτη μέρα λειτουργίας των βιβλιοπωλείων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Μόνο βιβλία μπορούν να διαθέτουν τα βιβλιοπωλεία που άνοιξαν σήμερα, μετά από διάστημα πολλών ημερών. Διευκρινίσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης ζητούν οι βιβλιοπώλες, που θέλουν να μάθουν γιατί δεν μπορούν να πουλήσουν έστω ένα τετράδιο ή ένα στυλό, μαζί με ένα βιβλίο.

Με πολλά παράπονα από την πλευρά των ιδιοκτητών, άνοιξαν σήμερα τα βιβλιοπωλεία στη χώρα, καθώς μπορούν να πουλήσουν με τη φυσική παρουσία του πελάτη, μόνο βιβλία, ενώ όλα τα άλλα είδη, σχολικά, χαρτικά, παιχνίδια, προϋποθέτουν τη διαδικασία click away, γεγονός που όπως λένε δυσκολεύει τον πελάτη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου «Μαλλιάρης Παιδεία» (Δ.Γούναρη) Απόστολος Βαρβέρης, η επιχείρηση δεν τελεί πλέον σε αναστολή, ωστόσο όταν έρχεται κάποιος πελάτης για να πάρει ένα βιβλίο και μαζί κάποια σχολικά για το παιδί του, τότε μπορεί να πάρει μόνο το βιβλίο, ενώ πρέπει να παραγγείλει είτε ηλεκτρονικά, είτε διαδικτυακά τα άλλα προϊόντα, να ετοιμαστεί η παραγγελία, να του σταλεί sms σε άλλη μέρα για να ξαναπάει στο κατάστημα και να πάρει το προϊόν.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τηλέφωνα στα βιβλιοπωλεία χτυπούν διαρκώς, με τους καταναλωτές να προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς και πως μπορούν να αγοράσουν κάποια προϊόντα, καθώς και οι ανάγκες για σχολικά – παιχνίδια, είδη χειροτεχνίας ειδικά τις μέρες του lockdown που τα παιδιά κάθονται μέσα στο σπίτι, είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις καταναλωτών που θέλουν απλά να αγοράσουν ένα ημερολόγιο ή κάτι άλλο απλό, αλλά πρέπει να μπουν σε μια ολόκληρη διαδικασία για να το παραλάβουν…

Ο βροχερός καιρός ενδεχομένως, στάθηκε μια από τις αιτίες που σήμερα δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ουρές έξω από τα βιβλιοπωλεία της Θεσσαλονίκης, στα οποία ισχύουν περιορισμοί για τον μέγιστο αριθμό πελατών και συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας είναι από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ, με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Για να πάμε σε κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία στέλνουμε κωδικό 2, τον κωδικό δηλαδή που στέλνουμε σήμερα για να πάμε για την προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), ΚΤΕΟ και συνεργεία αυτοκινήτων.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ