Μediterranean Hotels: Ξεκινάει η επένδυση των 20 εκατ. € στη Μύκονο

Μediterranean Hotels: Ξεκινάει η επένδυση των 20 εκατ. € στη Μύκονο

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Τον Νοέμβριο η «Mediterranean Hotels» του Βασίλη Λάμπρου και της Ευαγγελίας Ξυπτερά- Λάμπρου, βάζει μπροστά τις κατασκευαστικές εργασίες και την επένδυση των 20 εκατ. ευρώ, για την δημιουργία του νέου, πολυτελούς ξενοδοχείου των M.H., στη Μύκονο. Στόχος είναι, το Κυκλαδίτικο Mediterranean, να προλάβει να λειτουργήσει για τη σεζόν του 2024.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση που δημιούργησε πριν 25 χρόνια, στην Κατερίνη, το ζευγάρι των δύο μηχανικών, το 2018 έκανε το επόμενο μεγάλο βήμα που αυτή τη φορά ήταν στις Κυκλάδες και μάλιστα στο πιο κοσμοπολίτικο νησί τους, αγοράζοντας έκταση 30 στρεμμάτων στην πασίγνωστη παραλία Super Paradise.

Ο σχεδιασμός εξ’ αρχής προέβλεπε επένδυση περίπου 10 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία ενός 5άστερου ξενοδοχείου, το οποίο θα προστεθεί σαν κόσμημα στην τετραμελή οικογένεια των Mediterranean Hotels, που ανήκουν στην «Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε.».

Πληρότητες στο φουλ και το Σεπτέμβριο

Ωστόσο, τα κόστη κατασκευής αυξήθηκαν κατακόρυφα, ανατρέποντας τον αρχικό προϋπολογισμό. Το ευτύχημα είναι, ότι η Πιερική τουριστική επιχείρηση με τις γερές βάσεις, έχει ένα πολύ καλό 2022, με το τζίρο, βάσει εκτιμήσεων, να ξεπερνάει κατά 14% εκείνο του 2019, δηλαδή της τελευταίας καλής χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό, πριν ξεσπάσει ο covid.

«Η σεζόν του 2022 ξεκίνησε μάλλον δύσκολα το Μάϊο, ο Ιούνιος ακολούθησε διστακτικά, αλλά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο οι πληρότητες εκτινάχθηκαν στο 95%, το Σεπτέμβριο δε, όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας, τα παραθαλάσσια αλλά και το Olympus Mediterranean στο Λιτόχωρο, είναι γεμάτα στο 100%. O κύκλος εργασιών της φετινής χρονιάς θα είναι ως και τρεις φορές επάνω από εκείνο του 2021, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει  κατά 14% το τζίρο του 2019», δήλωσε στο GRTimes.gr η κα Ευαγγελία Ξυπτερά, πρόεδρος και δ/νουσα σύμβουλος της εταιρείας.

Το super project στη Μύκονο

«Στην τριετία που μεσολάβησε από την απόκτηση της αρχικής έκτασης των 30 στρεμμάτων, αγοράσθηκαν και άλλα όμορες εκτάσεις γης , έτσι που σήμερα η συνολική έκταση έχει αυξηθεί στα 45 στρέμματα. Στην παρούσα φάση, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου  που είχαμε υποβάλλει προς έγκριση στον Αναπτυξιακό νόμο και το οποίο εντάχθηκε για το ποσό 9,9 εκατ. ευρώ. Εν τούτοις, η αύξηση στο κόστος των δομικών υλικών και γενικότερα στα κόστη κατασκευής, η αναβάθμιση της μελέτης και οι νέες εγκαταστάσεις που προστέθηκαν, ανεβάζουν την επένδυση στα 20 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ», εξήγησε η κα  Ξυπτερά.

Στο 5άστερο συγκρότημα του Super Paradise, θα δημιουργηθούν 60 superior  δωμάτια και σουίτες, με πισίνες, spa και όλες τις υποστηρικτικές υπηρεσίες για απαιτητικούς πελάτες.

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας Βασίλειος Λάμπρου Α.Ε. προβλέπεται νέα επέκταση του συγκροτήματος και η δυναμική του θα φτάσει στα 100 δωμάτια.

Ακολουθεί η επένδυση στο Mediterranean Princess

Στις δρομολογημένες επενδύσεις της Εταιρείας εντάσσεται και αυτή της επέκτασης και αναβάθμισης  του Mediterranean Princess, το οποίο με την ολοκλήρωση των εργασιών θα ανεβεί κατηγορία, από την 4η στην 5η. Οι εργασίες στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην Oλυμπιακή Ακτή  Κατερίνης, θα αρχίσουν μόλις ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός του ξενοδοχείου στη Μύκονο. Η επένδυση στο Mediterranean Princess θα αγγίξει τα 10 εκατ. ευρώ.

Με το βλέμμα στραμμένο και στην Αθήνα

Η Εταιρεία, που έως τώρα έχει εστιάσει στα παραθεριστικά ξενοδοχεία, ερευνά εδώ και αρκετό διάστημα την αγορά της Αθήνας παρότι οι τιμές δωματίων στις ξενοδοχειακές μονάδες συμπιέζονται λόγω της ύπαρξης πάρα πολλών καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, καθώς δίχως υπερβολή, «όλη η Αθήνα, νοικιάζεται».

Να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα, υπάρχουν τέσσερα Mediterraneans στην επιχείρηση Λάμπρου, όλα στην Πιερία, τρία στην Oλυμπιακή Ακτή  Κατερίνης και ένα στο Λιτόχωρο. Συγκεκριμένα στην αλυσίδα των Μ.Η. ανήκουν τα ξενοδοχεία:

Mediterrenean Village Hotel & Spa, στην κατηγορία των 5 αστέρων και δυναμικότητας 176 δωματίων και σουϊτών.

Mediterranean Princess Adult Hotel, στην κατηγορία των 4 αστέρων και δυναμικότητας 75 δωματίων.

Μediterranean Resort, στην Παραλία Κατερίνης, 4 αστέρων και δυναμικότητας 68 δωματίων .

Μediterranean Olympus, στο Λιτόχωρο Πιερίας, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 23 δωματίων.

Σήμερα τα  Mediterranean Hotels έχουν μία συνολική δυναμικότητα 342 δωματίων, η οποία όμως θα αυξηθεί σημαντικά με την επέκταση και αναβάθμιση του Mediterranean Prince και, με την κατασκευή του ξενοδοχείου στη Μύκονο. Αν ληφθεί υπόψη ότι στο Μediterranean Princess θα προστεθούν 52 νέα δωμάτια, ενώ 60 δωμάτια και σουίτες θα γίνουν στο ξενοδοχείο της Μυκόνου, τότε η δυναμικότητα των ξενοδοχειακών μονάδων της Μ.Η. θα φτάσει στα 454 δωμάτια, πιθανότατα ως τα μέσα του 2025.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top