Είκοσι έξι παραγωγοί από ολόκληρη την Π.Ε. Χαλκιδικής δίνουν το ‘παρών’ στην προβλήτα του Νέου Μαρμαρά στο πλαίσιο του 2ου Taste Halkidiki που διοργανώνει το τοπικό Επιμελητήριο.
Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί ο γαστρονομικός πλούτος, τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής, από τις ελιές και το εξαιρετικό της ελαιόλαδο μέχρι τα μέλια, τα κρασιά, τα τυροκομικά ακόμη και οι μπύρες από μικρούς παραγωγούς.
«Είναι μονόδρομος να προωθήσουμε την Χαλκιδική και ως γαστρονομικό προορισμό, να ξεφύγουμε από το ‘ήλιος + θάλασσα’, όπου παράλληλα θα μεγαλώσουμε την τουριστική περίοδο» δήλωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφιδης.
Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Δήμος Σιθωνιας και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πάρις Ντεμπλας αναδεικνύονται ο τόπος, η περιοχή, τα προϊόντα.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαρμαρά
Μαγειρική επίδειξη με αμυγδαλωτα έφτιαξαν οι γυναίκες του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Νέου Μαρμαρά ‘Η Προικόνησος’. Ήταν μια από τις πέντε συνολικά μαγειρικές επιδείξεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 2ου φεστιβάλ γαστρονομίας 2ο Taste Halkidiki. Επιπρόσθετα γίνονται και τρεις γευσιγνωσίες ελαιολάδου από τον Οδυσσέα Βλαχαβα.
Όπως ενημέρωσε το GRTIMES.gr ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Προικόνησος’ Αβραάμ Σαλπικτίδης το επόμενο Σάββατο 25 Ιουνίου στο Νέο Μαρμαρά θα γίνει αδελφοποίηση όλων των Μαρμαρινών από 5 Δήμους, 9 δημοτικές κοινότητες και 9 Πολιτιστικούς Συλλόγους. Θα συναντηθούν από Αίγιο, Νέα Κουταλη Λήμνου, Ωρωπό, Λίμνη Ευβοίας, Δήμο Αριστοτέλη και Δήμο Σιθωνιας.