«Νέοι και Ευρώπη: Μια αμφίδρομη σχέση»-Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Φόρουμ

«Νέοι και Ευρώπη: Μια αμφίδρομη σχέση»-Συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του Φόρουμ

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι εργασίες του Φόρμου «Νέοι και Ευρώπη: Μια αμφίδρομη σχέση».

Πρόκειται για το θέμα του 4ου Φόρουμ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που διοργανώνει το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (Κ.Ε.Νο.Π.) του ΑΠΘ, την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022, στο Δημοτικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνδιοργανωτές του Φόρουμ είναι η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και οι φοιτητικές ομάδες του ΑΠΘ: ΘΑΡΣΥΝ, IAESTE, Best, ΕΕΦΙΕ.

Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας, το οποίο αναδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής νεολαίας για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Φόρουμ είναι «να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές/τριες και αποφοίτους του ΑΠΘ να εκφράσουν τη γνώμη τους για τη μέχρι σήμερα προσφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελτίωση των όρων της ζωής τους, αλλά και να διατυπώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον. Για να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια πραγματική πολιτική ένωση ισότητας, αλληλεγγύης και ίσων ευκαιριών για όλους. Ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορέσουν να κάνουν πράξη τα όνειρά τους».

Το διήμερο Συνέδριο χωρίζεται σε έξι συνεδρίες, με την εξής θεματολογία: «Εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση: Η συνεισφορά της Ε.Ε.», «Εργασία και επιχειρηματικότητα των νέων στην Ε.Ε.», «Υγεία και νέοι στην Ε.Ε.», «Πολιτισμός και νεολαία στην Ε.Ε.», «Κλιματική αλλαγή και περιβάλλον: Η στάση των νέων έναντι των ευρωπαϊκών πολιτικών» και «Συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο πλαίσιο της Ε.Ε.».

Ομιλητές είναι φοιτητές/τριες και απόφοιτοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Συντονιστές είναι οι καθηγητές του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο (πρόγραμμα, βιογραφικά ομιλητών κ.ά.) είναι διαθέσιμα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://celc.web.auth.gr/category/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ;

“Sport Vision”: Ένας γίγαντας στη Θεσσαλονίκη – Τα σχέδια για Ελλάδα

Κουφάλια: «Φωνές» από τους κατοίκους για τις ασφαλτοστρώσεις-Οι απαντήσεις της διοίκησης (ΦΩΤΟ)

Ελ. Βενιζέλος: Όλο το παρασκήνιο για το θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top