Never walk alone: Η γερμανική φιλοζωική που αγκαλιάζει 5.000 αδέσποτα στην Ελλάδα

Never walk alone: Η γερμανική φιλοζωική που αγκαλιάζει 5.000 αδέσποτα στην Ελλάδα

“Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, είδα το χάλι με τα αδέσποτα, αποφάσισα να δημιουργήσω ένα σωματείο για τα σκυλιά που δεν υιοθετούνται και μένουν πίσω…”. Αυτά αναφέρει στο GRTimes η ιδρύτρια και πρόεδρος της φιλοζωικής Μ.Κ.Ο “Never walk alone”, Μαρίκα Καμάρη, Ελληνίδα που μεγάλωσε στη Γερμανία και πλέον εκείνη και οι συνεργάτες της, προσφέρουν αγάπη και φροντίδα σε 5.000 αδέσποτα της χώρας μας.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Η “never walk alone”, φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Γερμανία και κύρια δραστηριότητά της, τα τελευταία 9 χρόνια, την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της χώρας μας, δημιουργήθηκε απ’ την Ελληνογερμανίδα Μαρίκα Καμάρη. Η ίδια, αγαπούσε ανέκαθεν τα ζώα. “Όταν επισκέφθηκα την Ελλάδα, είδα το χάλι με τα αδέσποτα. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει, μιας και οι δήμοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους”, εξηγεί στο GRTimes.gr.

Η κ. Καμάρη, δεν είχε σκοπό τη δημιουργία άλλης μίας οργάνωσης που θα δραστηριοποιείται στην υιοθεσία αδέσποτων ζώων. Βασική της ανησυχία ήταν τα χιλιάδες αδέσποτα που μένουν πίσω, χωρίς σπίτι, τροφή και περίθαλψη. Για το λόγο αυτό εκείνη και άλλοι τρεις άνθρωποι δημιούργησαν το συγκεκριμένο σωματείο. Η ίδια μάλιστα, εγκατέλειψε τη Γερμανία και έχει εγκατασταθεί πλέον μόνιμα στη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρει “Η ενεργή βοήθεια χρειάζεται εδώ”.

“Τα περισσότερα σωματεία ασχολούνται με την υιοθεσία. Είναι όντως υπέροχο το ότι πολλά σκυλιά βρίσκουν σπίτι. Όμως ο αριθμός αυτών είναι μικρός. Εμείς, θελήσαμε να ασχοληθούμε με τα χιλιάδες σκυλιά που μένουν πίσω. Περιθάλπουμε αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 αδέσποτα σκυλιά. Σκυλιά που είναι άρρωστα, που δεν έχουν τροφή και νερό”, εξηγεί.

“Όλα μας τα έσοδα έρχονται αποκλειστικά από δωρεές – Λειτουργούμε με διαφάνεια”

Η κ. Καμάρη, εξηγεί ότι η “never walk alone”, δραστηριοποιείται στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κομοτηνή, στην Κοζάνη, στο Λουτράκι, στο Μεσολόγγι, στα Γιαννιτσά, και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

“Εμείς ουσιαστικά, βοηθάμε τους ανθρώπους που βρίσκουν ένα αδέσποτο. Πολλοί, βρίσκουν στο δρόμο τραυματισμένα ή πεινασμένα σκυλιά και απ’ τη στιγμή που οι δήμοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ερχόμαστε εμείς. Χρηματοδοτούμε την ιατρική περίθαλψη του αδέσποτου, χρηματοδοτούμε την τροφή του, και όταν αυτό μεταφέρεται σε αυτοσχέδια καταφύγια πολιτών, χρηματοδοτούμε τη βελτίωση του χώρου. Οι πόροι συλλέγονται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι, όπως ο φούρναρης της γειτονιάς, μας στηρίζουν οικονομικά και εξασφαλίζουμε κάθε μήνα από 15 έως 20 τόνους τροφής για τα αδέσποτα. Έχουμε δημιουργήσει εμπιστοσύνη με τον κόσμο, διότι είμαστε διαφανείς. Πέραν του ότι δημοσιεύουμε το που πάνε τα χρήματα, βλέπουν ότι πιάνουν τόπο”, διευκρινίζει η κ. Καμάρη.

Φιλοζωϊκή Never walk alone

 

Ανάμεσά μας υπάρχουν μικροί ήρωες

Η ίδια, δεν ξεχνά να σημειώσει ότι ανάμεσά μας υπάρχουν μικροί ήρωες, όπως η κυρία στη Χασιά (Φυλή) Αττικής, που έχει υπό την προστασία της 2.000 αδέσποτα σκυλιά τα οποία ταΐζονται και περιθάλπονται από τη “never walk alone”, και άλλους συμπολίτες μας, που προστατεύουν περισσότερα από 500 και 700 σκυλιά έκαστος.

“Δεν τους εγκαταλείπουμε όμως. Ένας συμπολίτης μας στην Κομοτηνή, είχε δημιουργήσει ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο, το οποίο ήταν σε άθλια κατάσταση. Το γκρεμίσαμε, φτιάξαμε υπόστεγα, βάλαμε μεγάλα κλουβιά, δημιουργήσαμε θερμαινόμενα σπιτάκια διότι τα αδέσποτα παγώνουν, όταν έχει κρύο. Όλα αυτά τα καταφέραμε με την συνδρομή και τις δωρεές του κόσμου, κυρίως του εξωτερικού, που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις μας. Πολλές φορές, συγκεντρώνουμε χρήματα πουλώντας πράγματα που προσφέρει ο κόσμος. Άνθρωποι απ’ τη Γερμανία ανταποκρίνονται και αγοράζουν για να μας στηρίξουν”, αναφέρει.

Φιλοζωϊκή Never walk alone

Δεν αξιοποιούνται τα κονδύλια που δίνονται στους δήμους

Όπως εξηγεί η κ. Καμάρη, στους δήμους δίνονται κονδύλια, τα οποία προορίζονται για τη σίτιση, την περίθαλψη και τη στείρωση των αδέσποτων ζώων. “Τα κονδύλια αυτά όμως δε φαίνεται να αξιοποιούνται στην πράξη. Προσπαθήσαμε να μιλήσουμε με τους δήμους και να υποβάλουμε τις ερωτήσεις μας, ωστόσο είτε δεν μας απαντούν είτε μας αποφεύγουν. Υπάρχουν δήμοι που δίνουν λίγα πράγματα. Πολλές φορές διατηρούν ένα άτυπο κυνοκομείο, που σιτίζουν αμυδρά τα ζώα. Τα μεγάλα κονδύλια όμως, που ξέρουμε ότι δίνονται, δε φαίνονται στην πράξη”, καταγγέλλει.

Όμως, τονίζει ότι στη χώρα μας τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ισπανία, αλλά και το Βέλγιο.

“Σε αυτές τις χώρες, υπάρχουν κυνοκομεία των δήμων, όπου διαμένουν τα αδέσποτα ως και 3 εβδομάδες. Αν δεν υιοθετηθούν, γίνονται μαζικές ευθανασίες. Οι μοναδικές χώρες που δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, είναι η Ελλάδα και η Γερμανία. Κάτι είναι κι αυτό…”, καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Σέιχ Σου: Φιλόζωοι επιστράτευσαν… τουρίστες για να ταΐσουν αδέσποτα σκυλιά που κινδυνεύουν να μείνουν νηστικά (ΦΩΤΟ)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top