Νοσ. Ιπποκράτειο: “Στολίδι” το ανακαινισμένο Παιδοχειρουργικό τμήμα που παραδόθηκε σήμερα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νοσ. Ιπποκράτειο: “Στολίδι” το ανακαινισμένο Παιδοχειρουργικό τμήμα που παραδόθηκε σήμερα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Σε μια υπερσύγχρονη κλινική, με υποδομές εφάμιλλες των ιδιωτικών, ανακαινίστηκε το Παιδοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά – Με δωρεές και με τη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής, “Ανοιχτή Αγκαλιά”, η ανακαίνιση.

Με ξενοδοχειακό εξοπλισμό, εφάμιλλο με την καλύτερη ιδιωτική κλινική εξοπλίστηκε το Παιδοχειρουργικό τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση μεγάλης ανακαίνισης που έγινε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής, “Ανοιχτή Αγκαλιά” και δωρεές μεγάλων εταιρειών.

Ο Γεώργιος Τσικόπουλος, Διευθυντής του Παιδοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου, εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για αυτό το έργο, εξαιτίας του οποίου όπως είπε, τα παιδάκια που χειρουργούνται στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεν θα αισθάνονται ότι είναι σε μειονεκτική θέση, έναντι αυτών που χειρουργούνται σε ιδιωτική κλινική.

“Σκοπός μας ήταν αυτός. Τον πετύχαμε χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες και χάρη στον θεσμό αυτόν που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα, των χορηγιών” ανέφερε, ευχαριστώντας θερμά τους μεγάλους χορηγούς, δύο ιδιωτικές εταιρείες, αλλά και την πρόεδρο της “Ανοιχτής Αγκαλιάς” Γιολάντα Βλάχου, για το γεγονός ότι κατάφεραν, το “ακατόρθωτο” και να γίνει η κλινική ένα στολίδι.

Στη συνέχεια ο κ. Τσικόπουλος επισήμανε ότι η συγκεκριμένη κλινική που περιθάλπει κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά, είναι η καλύτερη της Ελλάδας και των Βαλκανίων, εξηγώντας και το μεγάλο έργο που παράγεται σε αυτήν.

Δείτε τι ανέφερε:

Σε δηλώσεις του, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Νίκος Αντωνάκης, έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, ευχαριστώντας ιδιαίτερα την πρόεδρο της “Ανοιχτής Αγκαλιάς”, Γιολάντα Βλάχου για την πολύ αξιέπαινη προσπάθεια της ίδιας και των μελών του συλλόγου.

Σημείωσε πως η Παιδοχειρουργική κλινική, όπως και άλλες του Ιπποκρατείου, είναι ένα “κόσμημα” όχι μόνο για το ίδιο το νοσοκομείο, αλλά και για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δέχεται πολύ δύσκολα και ιδιαίτερα περιστατικά τα οποία διαχειρίζονται από προσωπικό με πολύ άρτια εκπαίδευση. Ανέφερε δε πως η συγκεκριμένη κλινική πέρασε δύσκολες μέρες στη διάρκεια της πανδημίας καθώς είχε μετακινηθεί, αλλά μετά από δύο χρόνια, επανήλθε και πάλι στην κανονική της λειτουργία.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής/Ιατρικής, “Ανοιχτή Αγκαλιά”, Γιολάντα Βλάχου, αναφέρθηκε στη δράση του σωματείου εδώ και 30 χρόνια, διάστημα το οποίο προσφέρει διαρκώς και αθόρυβα, ένα πολύ σημαντικό έργο.

Είπε πως με τη Θεσσαλονίκη υπάρχουν ιδιαίτεροι δεσμοί, προσθέτοντας ότι στο Ιπποκράτειο έχουν γίνει πάρα πολλές άλλες δωρεές, όπως επίσης και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης. Ο επόμενος στόχος, τόνισε, ακόμη δεν είναι γνωστός καθώς το σωματείο συνήθως συλλέγει πληροφορίες για τις ανάγκες τόσο των νοσοκομείων, όσο και των πολυδύναμων ιατρείων και των νοσοκομείων και βάσει των αναγκών που αιτήσεων που συγκεντρώνονται, ο σύλλογος προσπαθεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα.

Η τελετή παράδοσης του έργου, έγινε στο αμφιθέατρο “Μεταξά” παρουσία του προσωπικού της κλινικής, μελών της διοίκησης του νοσοκομείου, της αναπληρώτριας διοικήτριας της 4ης ΥΠΕ, Έφης Βασιλειάδου, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού δήμου Θεσσαλονίκης και ιατρού, Χάρη Αηδονόπουλου, του διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Παναγιώτη Παντελιάδη και του διοικητή του νοσοκομείου Άγιος Παύλος Οδυσσέα Κάτσακα.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top