Νοσ. Παπανικολάου: Εκτός ΜΕΘ δύο διασωληνωμένοι, μόλις 4 ώρες από την έναρξη της εφημερίας

Νοσ. Παπανικολάου: Εκτός ΜΕΘ δύο διασωληνωμένοι, μόλις 4 ώρες από την έναρξη της εφημερίας

Εξαιρετικά ανησυχητικά, με πάρα πολλές εισαγωγές ασθενών με covid, εξελίσσεται άλλη μια εφημερία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Γ. Παπανικολάου, όπου μόλις τέσσερις ώρες μετά την έναρξη της εφημερίας, δύο διασωληνωμένοι νοσηλεύονται στο χειρουργείο και όχι στις ΜΕΘ που γέμισαν αμέσως.

Δραματική προδιαγράφεται και η σημερινή εφημερία στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, δύο διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορωνοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Η πληρότητα των ΜΕΘ έχει ως εξής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες: Η Α’ ΜΕΘ έχει 18 διασωληνωμένους, η Β’ 12, και από τις 18 κλίνες της Γ’ ΜΕΘ που αποτελεί και την τελευταία προσθήκη, λειτουργούν οι 9 που είναι όλες γεμάτες.

Δεδομένης της ασφυκτικής κατάστασης και καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί, η Ψυχιατρική κλινική έκλεισε πρόσφατα για να χρησιμοποιηθεί το προσωπικό σε άλλες κλινικές, αλλά και πάλι η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από οριακή, όπως δηλώνει στο GRTimes η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Σιώτου.

“Λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση”

Όπως λέει η κα. Σιώτου, τα υπόλοιπα εννέα κρεβάτια της Γ` ΜΕΘ, είναι πιθανό να λειτουργήσουν μέχρι και την Τετάρτη με τη συνδρομή γιατρών από την Αθήνα, ωστόσο κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί επιπλέον υγειονομικό προσωπικό, καθώς το ήδη υπάρχον δεν επαρκεί και είναι εξαντλημένο.

“Λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση. Δεν κουράστηκαν τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια μάχονται στο πλευρό των ασθενών” αναφέρει, προσθέτοντας ότι από τους 70 εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, οι περισσότεροι ήταν στα περιστατικά Covid  και πως μόνο 5 άτομα ενδιαφέρθηκαν να εργαστούν ως επικουρικό προσωπικό, που ωστόσο πρόκειται για άτομα Δ.Ε από ΙΕΚ, χωρίς να μπορούν να στελεχώσουν κλινικές Covid.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τέταρτο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή δύο Ρουμάνοι για απάτη με bitcoins (ΦΩΤΟ)

Νέα μέτρα: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους επιχειρηματίες- Τι του απάντησαν

Ιπποκράτειο: Δεν πρόλαβε να ανοίξει νέα κλινική Covid και γέμισε (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top