Ντίνα Ρωμιός: Η Ελληνίδα που φέρνει τους Έλληνες σταρ στο L.A, στο όνειρο (ΦΩΤΟ)

Ντίνα Ρωμιός: Η Ελληνίδα που φέρνει τους Έλληνες σταρ στο L.A, στο όνειρο (ΦΩΤΟ)

Είναι πασίγνωστη στους Έλληνες των Ηνωμένων Πολιτειών και τα τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει αμέτρητες συναυλίες με τους πιο περιζήτητους Έλληνες  τραγουδιστές, στο Los Angeles και σε άλλες πόλεις της δυτικής ακτής των ΗΠΑ. Η Ντίνα Ρωμιός (Dena Romios), περήφανη για την Ελληνική καταγωγή της, μιλάει στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά και στο GRTimes για τις συνεργασίες και τις φιλίες της με τους διάσημους Έλληνες τραγουδιστές, τη ζωή στο L.A, αλλά και το μεγάλο της όνειρο, να κάνει μια μεγάλη συναυλία στην Τρίπολη, τον τόπο καταγωγής των γονιών της.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σαμολαδά

Συνεργάζεται με τους καλύτερους των καλύτερων και φέρνει στις ΗΠΑ τα πιο καυτά ονόματα από τον χώρο του Ελληνικού τραγουδιού. Πλούταρχος, Βίσση, Μαζωνάκης, Ρέμος, Τσαλίκης, Μαρινέλλα, Βέρτης, Καρράς, Πέγκυ Ζήνα, Μαρτάκης, Πετρέλης, Αντύπας, Χατζηγιάννης και πάρα πολλοί άλλοι, τραγούδησαν στο Los Angeles και σε άλλες πόλεις της δυτικής ακτής των ΗΠΑ, διασκεδάζοντας όχι μόνο τους Ελληνοαμερικανούς που ζουν εκεί, αλλά και πολλές άλλες εθνικότητες που ξέρουν την ελληνική κουλτούρα και τους αρέσουν τα τραγούδια μας.

Η Ντίνα Ρωμιός, θεωρείται ως μια από τις πιο δυναμικές γυναικείες παρουσίες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, διατηρώντας εδώ και περίπου 10 χρόνια την εταιρεία Power Muse Productions, τη σπουδαιότερη Ελληνική εταιρεία διασκέδασης και θεάματος στο L.A και όλη τη δυτική ακτή.

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα σεζόν, που διαρκεί από το φθινόπωρο μέχρι τον Μάιο, μιλάει στο GRTimes, για το πώς ξεκίνησε την εταιρεία της, τις συνεργασίες και τις φιλίες με διάσημους Έλληνες τραγουδιστές, τα σχέδια της για το μέλλον και φυσικά για το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας που ζει στις ΗΠΑ.

Στην Αμερική είμαστε Έλληνες και στην Ελλάδα, Αμερικανοί

Η Ντίνα Ρωμιός γεννήθηκε στις ΗΠΑ και με κάθε ευκαιρία δηλώνει περήφανη για την ελληνική καταγωγή της από την Τρίπολη την οποία λατρεύει, επιμένοντας να έρχεται με τη λήξη της σεζόν κάθε χρόνο στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και για να βλέπει τους φίλους της.

Στην Ελλάδα αισθάνεται όμορφα, παρότι όπως λέει έχει την προφορά που κάνει την ομιλία της να ξεχωρίζει. «Έχουμε αυτό το θέμα ότι στην Αμερική είμαστε Έλληνες και στην Ελλάδα είμαστε Αμερικανοί. Στην Ελλάδα όταν πάμε έχουμε μια αμερικάνικη προφορά, οπότε είμαστε «τα Αμερικανάκια που έρχονται στην Ελλάδα»,  αναφέρει, τονίζοντας ωστόσο πως είναι πάνω από όλα Ελληνο-Αμερικανοί και όχι… Αμερικανό-Έλληνες.

Η επιχειρηματίας δηλώνει ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, να μην ξεχνάμε ποτέ από πού καταγόμαστε, αρχή με την οποία γεννήθηκε και ανατράφηκε. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε χρόνο έρχεται στην Ελλάδα και πηγαίνει μεταξύ άλλων στην Τρίπολη, επισκεπτόμενη τους Σημειάδες όπου γεννήθηκε ο πατέρας της, Βασίλης Ρούμπος και στους οποίους ο παππούς της ήταν τσοπάνης, αλλά και το γειτονικό χωριό Κάψια, όπου γεννήθηκε η μητέρα της, Πηνελόπη Ρούμπου, χωριά που σήμερα πλέον έχουν ελάχιστους κατοίκους.

«Ο γιός μου είναι τώρα 22 και τώρα πήγε μόνος του στην Ελλάδα, για να δει από που προερχόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάς» υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως το μεγάλο της όνειρο, είναι κάποια στιγμή να κάνει μια μεγάλη συναυλία στην Τρίπολη, με κορυφαίους τραγουδιστές, που θα μείνει αξέχαστη.

Μια ολόκληρη ιστορία, αποτυπωμένη και στο logo της εταιρείας

Επηρεασμένη από την αγάπη για την καταγωγή της, η Ντίνα Ρωμιός έβαλε ελληνικά στοιχεία, όχι μόνο στο όνομα της εταιρείας της, «Power Muse Productions» στο οποίο περιέλαβε μια.. μούσα, αλλά και στο λογότυπο, που έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να παραπέμπει στην ιστορία της ίδιας και της οικογένειας της.

Έτσι λοιπόν, στο λογότυπο  υπάρχει και ο αιγόκερος, που παραπέμπει στις ρίζες της οικογένειας και το σχήμα του διαμαντιού που παραπέμπει στη γενέθλια λίθο (Birthstone) του γιου της που γεννήθηκε Απρίλιο και το μεγάλο και με ιδιαίτερα μακρά και καμπύλα άκρα, μουστάκι του παππού.

Όπως εξηγεί, μέρος του σχεδίου αφορά στη μητέρα της που είναι πολύ κομψή και όμορφη, αλλά και ο μαίανδρος γύρω γύρω, έχει προφανή αξία. Αυτό το λόγκο σύμφωνα με την ίδια, είναι η ιστορία της, η οικογένεια της, όλα σε ένα, είναι το «εγώ» της και όσα αντιπροσωπεύει.

Η κ. Ρωμιός επισημαίνει πως οι Έλληνες στο L.A είναι διαφορετικοί από αυτούς στην ανατολική ακτή, καθώς δεν έχουν ελληνικές γειτονιές, ούτε παρελάσεις ή κάτι άλλο που να βοηθάει στο να βγει η Ελληνική παράδοση προς τα έξω για αυτό και όπως δηλώνει, «το να είσαι Έλληνας στο LA, ξεχωρίζεις».

Αυτό το αποδίδει στο ότι οι μετανάστες πήγαιναν κυρίως στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ στη δυτική πήγαιναν περισσότερο η δεύτερη και η τρίτη γενιά μεταναστών.

Σήμερα όπως λέει, όλα τα παιδιά είναι περήφανα που είναι Έλληνες, ενώ παλαιότερα δεν ήταν έτσι και οι πιο πολλοί προσπαθούσαν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία, περιορίζοντας ότι ήταν διαφορετικό. Για παράδειγμα «έκοβαν» τα ονόματα. Το κανονικό της όνομα ήταν Κωνσταντίνα, ωστόσο στο πιστοποιητικό δηλώθηκε Ντίνα. Πλέον όλα αυτά έχουν αλλάξει, τονίζει, δηλώνοντας ικανοποιημένη, από το γεγονός ότι είναι όμορφο να αγκαλιάζουμε τις διαφορές μας.

Η αρχή της Power Muse Productions και οι φιλίες με τους διάσημους τραγουδιστές

Η επιχειρηματίας εξιστορεί πως πριν πολλά χρόνια ξεκίνησε η ιδέα για τη δημιουργία της εταιρείας της. Στη διάρκεια ενός σόου στο Σικάγο όπου είχε πάει για να δει από κοντά έναν Έλληνα τραγουδιστή, είχε βγει έξω να καπνίσει και νευρίασε γιατί κρύωνε πολύ.

Ένας κύριος που πέρασε, τη ρώτησε ποιο είναι το πρόβλημα και μετά από έναν πολύ σύντομο διάλογο, διαπίστωσε πως και η ίδια θα μπορούσε να κάνει συναυλίες με Έλληνες στο LA, στο οποίο μέχρι τότε πήγαιναν σπάνια και το οποίο φυσικά είναι και πιο ζεστό. Ο κύριος αυτός ήταν ο γνωστός παραγωγός Βαγγέλης Γιαννόπουλος, βοήθησε την κ. Ρωμιός στα πρώτα της βήματα, αλλά και στην επιλογή του ονόματος της εταιρείας.

«Τα υπόλοιπα είναι ιστορία» λέει η κ. Ρωμιός, φιλοξενώντας από τότε στις ΗΠΑ, τους περισσότερους από τους κορυφαίους τραγουδιστές σε πάρα πολύ γνωστές σκηνές όπως το Roxy, το Club Nokia, το Wiltern, το The Dolby και άλλες στο Las Vegas, με σχέδια για επέκταση και σε άλλες περιοχές, όπως το Σακραμέντο, την Αριζόνα και πιθανόν στην πολιτεία της Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά στα ονόματα; «Και ποιον δεν έχουμε φέρει» δηλώνει η κ. Ρωμιός, λέγοντας πως μεταξύ άλλων είχε όνειρο να φέρει – όπως και έκανε –  για την επέτειο των 10 χρόνων της εταιρείας, την Άννα Βίσση, την οποία χαρακτηρίζει απίστευτη καλλιτέχνη και φαινόμενο και πρώτα από όλα καταπληκτική γυναίκα.

«Πιο πριν φέραμε Γιώργο Τσαλίκη, Αντώνη Ρέμο, Μαρινέλλα, Νίκο Βέρτη. Ήμασταν το πρώτο ελληνικό σόου που έγινε στο Dolby Theatre που είναι «καθαρά Χόλυγουντ» και ήταν και αυτό ένα όνειρο για εμάς, ως Έλληνες να έχουμε έναν Έλληνα καλλιτέχνη στο Dolby Theatre, στη σκηνή των Όσκαρ. Καταπληκτικό» αναφέρει.

Για τη συγκεκριμένη συναυλία με τον Νίκο Βέρτη μάλιστα, θυμάται πως η αίθουσα γέμισε από περίπου 3.000 κόσμο και αποσπάσματα της έδειξε και η τηλεόραση του ΑΝΤ1, με τη μητέρα της κ. Ρωμιός, να τα βλέπει έκπληκτη και να λέει «στάσου.. μόλις είδα την κόρη μου».

«Και για εμένα ήταν πολύ ωραίο. Είμαι εδώ, στην Αμερική και όλοι οι φίλοι μου στην Ελλάδα που είδαν στον ΑΝΤ1 έκαναν σαν τρελοί. Ήταν πολύ όμορφο για εμάς» σχολίασε.

Όσον αφορά τις σχέσεις της με τους τραγουδιστές, επισημαίνει ότι έχει κάνει τρομερές φιλίες με κάποιους και όταν πάει Ελλάδα σμίγει μαζί τους έχοντας αφήσει στην άκρη «το επαγγελματικό» .

Ένας από τους καλύτερους της φίλους είναι ο Κώστας Μαρτάκης που δηλώνει πως τον αγαπάει πολύ, ο Αντύπας και η Πέγκυ Ζήνα. Χαρακτηρίζει τρομερό και με χιούμορ, τον Βασίλη Καρρά με τον οποίο έχει συνεργαστεί και μάλιστα όταν ο καλλιτέχνης είπε πάει για μια σπέσιαλ εμφάνιση στη Νέα Υόρκη πρόσφατα, η κ. Ρωμιός είχε πάει εκεί από το L.A να τον δει.

Στην καρδιά της έχει επίσης τον Γιάννη Πλούταρχο,  που λέει ότι είναι ένας από τους «απόλυτα ανθρώπους» (ultimate human being), με τον οποίο έχει μια τρομερή συνεργασία και φιλία, γνωρίζοντας καλά και τη γυναίκα του.

Όσον αφορά στο τι λένε οι καλλιτέχνες για τις εμφανίσεις τους στις ΗΠΑ; Η επιχειρηματίας λέει ότι πολλοί έχουν πάει αρκετές φορές, ειδικά στην ανατολική ακτή που έχει και πολλές επιλογές για τους ίδιους.

«Όταν έρχονται εδώ, αυτό που ξεχωρίζει εμάς από την ανατολική ακτή, είναι ότι είμαστε L.A, είμαστε Hollywood. Έχω επιλογές, από που θα τους πάω, σε τι αίθουσα θα τραγουδήσουν, σε πολλά. Δεν είναι τα συνηθισμένα που υπάρχουν στην ανατολική ακτή. Οπότε πάμε αρκετούς καλλιτέχνες σε ιστορικούς χώρους – αίθουσες και εντυπωσιάζονται από αυτό. Το πρώτο μου σόου που έκανα έτσι, ήταν με τον Θάνο Πετρέλη στο Wiltern Theatre και ήταν έκπληκτος. Τώρα το Dolby.. Έχουμε παίξει  στο The Roxy, έναν rock & roll χώρο, παγκόσμια γνωστό. Οπότε αρέσουμε στους καλλιτέχνες γιατί έχουμε επιλογές και ο καιρός εδώ επίσης αρέσει γιατί έχουμε πάντοτε καλοκαιρία» αναφέρει.

Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις

Η Ελληνο-αμερικανίδα επιχειρηματίας δεν χαρακτηρίζει ως πολύ δύσκολο τον δρόμο προς την κορυφή, καθώς όπως λέει, η οικογένεια της έχει πάρα πολύ καλό όνομα και για αυτό η ίδια είχε πολύ μεγάλη υποστήριξη και εμπιστοσύνη από το κοινό, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει βέβαια στην περιοχή και γνωρίζοντας πολύ κόσμο από εκκλησίες, συλλόγους κτλ.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν έλειψαν. Παλαιότερα είχαν ακυρωθεί κάποιες συναυλίες και ο παραγωγός δεν επέστρεψε τα χρήματα, οπότε το κοινό στη συνέχεια ήταν λίγο επιφυλακτικό. Ευτυχώς όμως, όπως αναφέρει, το όνομα της τη βοήθησε, ο κόσμος την εμπιστεύτηκε, την υποστήριξε, την αγάπησε, σε μια ιστορία που παραπέμπει για τους γνωστούς της, σε… «Ελληνίδα σταχτοπούτα» με την ίδια να εύχεται χαριτολογώντας, να μην έρθουν μεσάνυχτα, δηλαδή η ώρα της κολοκύθας…

Το άλλο δύσκολο, λέει η κ. Ρωμιός, ήταν ότι είναι γυναίκα: «Ας είμαστε ρεαλιστές. Αν δεν είσαι πάνω στη σκηνή… είναι ένας κόσμος ανδρών. Συνήθως η γυναίκα είναι πάνω στη σκηνή και από πίσω είναι ο άνδρας. Εγώ είχα έναν πολύ καλό, τον πιο καταπληκτικό μέντορα, τον Βαγγέλη Γιαννόπουλο που μου έλεγε “μπορείς να το κάνεις”. Και μετά όταν με γνώρισαν και οι καλλιτέχνες, κατάλαβαν ότι «ναι είναι γυναίκα αλλά είναι μια από τα αγόρια επίσης», γιατί μπορώ να μιλήσω για αθλητικά, για πολιτική και όλα αυτά, οπότε μπορώ να σχετίζομαι μαζί τους».

Αναφέρει ακόμη ότι δέχεται μεγάλη βοήθεια, τόσο από τον σύντροφο της, όσο και από τον γιό της καθώς μεγάλωσε πλέον και όλοι είναι σαν μια ομάδα, με την ίδια, έχοντας δεδομένη την υποστήριξη της οικογένειας της, να τα καταφέρνει εξαιρετικά σε αυτόν τον δύσκολο χώρο.

Οι διαφορές ανάμεσα στους Έλληνες και τους ξένους διάσημους τραγουδιστές

Σύμφωνα με την επιχειρηματία, αιτία για το γεγονός ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες που θεωρούνται σταρ στην Ελλάδα, δεν μπορούν να κάνουν μεγάλη διεθνή καριέρα, είναι ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι πολύ μικρός.

«Μπορεί να είμαι λάθος. Για να είσαι σταρ πρέπει να απευθύνεσαι σε μεγαλύτερους πληθυσμούς. Μόνο η κομητεία του L.A έχει τον ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και σκεφτείτε πόσα δις κόσμου υπάρχουν και πόσοι είναι Έλληνες.  Έχουμε Έλληνες σταρ , αλλά δουλεύουν σκληρά και δεν είναι εύκολο για αυτούς. Είναι πιο εύκολο για παράδειγμα για έναν Λατίνο που έχει όλη την κεντρική Αμερική και τη νότια Αμερική,  για να είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης. Οπότε αυτό είναι που τους ξεχωρίζει» αναφέρει.

Διαφορές όμως υπάρχουν και στον τρόπο διασκέδασης. Τα μαγαζιά κλείνουν το αργότερο στις 2πμ και αν δεν το κάνουν, τότε κινδυνεύουν με πρόστιμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει νωρίτερα έξω ο κόσμος, που έχει συνηθίσει τα σχετικά ωράρια. Έτσι, σύμφωνα με την κ. Ρωμιός, όταν ο κόσμος στην Ελλάδα ξέρει ότι θα πάει στις 12πμ και θα φύγει στις 5πμ, δηλαδή θα καθίσει και θα διασκεδάσει πέντε ώρες, στις ΗΠΑ ξέρει ότι θα πάει στις 8μμ και θα φύγει στις 2πμ. Έχει δηλαδή τις ίδιες ώρες, απλά θα κοιμηθεί πιο νωρίς.

Την ίδια στιγμή όπως λέει, ευτυχώς στις Ελληνικές συναυλίες πηγαίνουν και άλλοι εκτός από τους Έλληνες, όπως Αρμένιοι, ισραηλίτες κτλ, που ξέρουν την κουλτούρα μας και τους αρέσει η μουσική μας.

Η κ.Ρωμιός ξεκαθαρίζει επίσης, πως στη διάρκεια των Χριστουγέννων, δεν θέλει να κάνει συναυλίες γιατί οι γνωστοί καλλιτέχνες εμφανίζονται συνήθως στην Ελλάδα, αλλά κυρίως γιατί οι μέρες αυτές είναι οικογενειακές και θέλει να είναι με τους ανθρώπους της. Επίσης, αναφέρει πως κάθε σύλλογος, κάθε εκκλησία, κάνουν ρεβεγιόν ή άλλες εκδηλώσεις και δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία να τους συναγωνιστεί, ειδικά από τη στιγμή που έχουν λίγες μέρες τον χρόνο που μπορούν να συγκεντρώσουν και κάποια χρήματα για τις δράσεις τους.

Τα σχέδια για το μέλλον

Η Ντίνα Ρωμιός, πέρα από τα σχέδια να αναπτύξει τη δραστηριότητα της σε άλλες περιοχές της δυτικής ακτής, δηλώνει πως κάποια στιγμή θέλει να συνεργαστεί και με άλλους καλλιτέχνες εκτός από Έλληνες.  Καθώς το L.A έχει αρκετούς Λατίνους, θέλει να δοκιμάσει στο μέλλον μια συνεργασία με έναν Λατίνο και έναν Έλληνα ή και με έναν Ισραηλινό ή Αρμένιο με έναν Έλληνα.

Επίσης, πρόθεση της είναι να συμπεριλάβει και το θέατρο στις δραστηριότητες της και για αυτόν τον λόγο βρίσκεται σε επαφές με έναν από τους πιο αγαπημένους της φίλους, τον ηθοποιό-σκηνοθέτη, Γιώργο Βάλαρη.

Σε κάθε περίπτωση η κ. Ρωμιός δουλεύει διαρκώς για να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί στο κοινό, με αγαπημένους καλλιτέχνες που θα αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις και εμπειρίες. Τα σόου της ούτως ή άλλως μένουν αξέχαστα για το κοινό της και η ίδια θυμάται ότι σε ένα από αυτά είχε πελάτες από έναν 95χρονο, μέχρι και έναν 5χρονο.

Τέλος, αυτό που δηλώνει ότι της αρέσει πάρα πολύ, είναι ότι στις συναυλίες της γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. «Έχουμε κόσμο που γνωρίζονται στα σόου μας, που αγαπιούνται και παντρεύονται και μας καλούν και στους γάμους τους και αυτό μας γεμίζει απίστευτη χαρά» καταλήγει.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top