Ο Κ. Ζέρβας για το 10ο Thessaloniki Pride: «Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού»

Ο Κ. Ζέρβας για το 10ο Thessaloniki Pride: «Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού»

“Η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση των άλλων προς εμάς αλλά και με τη δική μας κατανόηση προς τους άλλους. Η ζωή, η κοινωνία καθημερινά χρειάζονται μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Οι επιτυχίες, βέβαια, δεν έρχονται με διαρκείς συγκρούσεις και μόνιμες αντιθέσεις, αλλά με συνεννόηση, κατανόηση και σωστές ισορροπίες. Φέτος, γιορτάζουμε το 10ο Pride της Θεσσαλονίκης. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά».

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε για το 10ο Thessaloniki Pride ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος νωρίτερα σήμερα (25/06) το μεσημέρι βρέθηκε στο Pride Fair, που φιλοξενείται στην πλατεία Λευκού Πύργου, μαζί με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Ζέρβας ανέφερε ότι «το Pride, παγκοσμίως, είναι μια μορφή έκφρασης της περηφάνιας και της ελευθερίας», σημειώνοντας ότι «με τα χρόνια εξελίχθηκε από μια πορεία σε μια μεγάλη γιορτή με σειρά εκδηλώσεων, που συνεχίζουν να μιλούν για τα δικαιώματα και να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε ίσοι δίχως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού».

»Πολλά δικαιώματα στην ιστορία των ανθρώπων κερδήθηκαν, επειδή κάποιοι αγωνίστηκαν για αυτά και δεν άφησαν τη μοίρα να αποφασίσει. Πρέπει διαρκώς να εξελισσόμαστε -αυτό μας κάνει πάντα καλύτερους», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού έστειλε κι η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, σημειώνοντας ότι θέλουμε τη Θεσσαλονίκη ανοικτή, συμπεριληπτική κι ελεύθερη.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top