Οι αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας–Αργολίδας μιλούν στο GRTimes για το μίνι lockdown

Οι αντιπεριφερειάρχες Ευρυτανίας–Αργολίδας μιλούν στο GRTimes για το μίνι lockdown

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Λίγη ώρα αφότου το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ότι το ιικό φορτίο σε Ευρυτανία και Αργολίδα είναι αρκετά αυξημένο, οι αρχές της Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωναν την επιβολή μίνι lockdown στις περιοχές αυτές.

Που οφείλεται όμως αυτή η επιδημιολογική εικόνα; Για τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, Αριστείδη Τασιό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και αφορούν το μικρό ποσοστό των πολιτών της περιοχής που έχει προχωρήσει στη λήψη του εμβολίου.

«Θεωρώ ότι αυτή η επιδημιολογική κατάσταση που μας οδηγεί σήμερα σε ένα μίνι-lockdown, οφείλεται ξεκάθαρα στη χαμηλή ανταπόκριση που είχε στην περιοχή μας, το εμβολιαστικό πρόγραμμα» αναφέρει χωρίς περιστροφές στο GRTimes ο Αριστείδης Τασιός.

Και πράγματι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς η Ευρυτανία είναι η περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, καθώς μόλις 7.223 πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, ποσοστό χαμηλότερο από το μέσο όρο που έχει τεθεί για κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

«Άποψή μου είναι, ότι δεν υπάρχει κανένα κενό σε επίπεδο ενημέρωσης. Με λίγα λόγια όποιος ήθελε να ενημερωθεί για τους εμβολιασμούς το έχει κάνει και δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα καμία καμπάνια. Πλέον έχει να κάνει με την προσωπική επιθυμία του καθενός» προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.

Ο κ. Τασιός μάλιστα δεν αποδίδει την αύξηση του ιικού φορτίου στον τουρισμό. «Από την ιχνηλάτιση που έχει γίνει λόγω των αυξημένων τουριστικών ροών, θα μπορούσε να αποδοθεί και σ’ αυτό το στοιχείο ένα μικρό ποσοστό αύξησης των κρουσμάτων. Ωστόσο δεν θα έλεγα ότι είναι ο καθοριστικός παράγοντας».

Ναύπλιο και Πόρτο Χέλι city break για τουρίστες από Αθήνα

Αντίθετα με την Ευρυτανία, στην Αργολίδα το πρόγραμμα εμβολιασμού βρίσκεται σε σαφώς καλύτερα επίπεδα. Ωστόσο η αύξηση του τουρισμού κατά τον μήνα Αύγουστο, αλλά και το γεγονός Ναύπλιο και Πόρτο Χέλι αποτελούν ενδιάμεσους σταθμούς για τουρίστες που ξεκινούν από την Αθήνα, έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στο επιδημιολογικό φορτίο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Γιάννη Μαλτέζο.

«Αν και δεν μου αρέσει να κάνω εικασίες, σε αυτή την περίπτωση θεωρώ ότι κομβικό ρόλο στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας έχει παίξει η τουριστικές μετακινήσεις σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων τους μήνες του καλοκαιριού. Ειδικά το Ναύπλιο αλλά και το Πόρτο Χέλι λειτουργούν ως city break για τουρίστες που ξεκίνησαν από την Αθήνα» τόνισε χαρακτηριστικά στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο (10/9) μέχρι την Παρασκευή (16/9) για τις δύο περιοχές είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top