ΟΛΜΕ: Μονόδρομος οι νέες εκλογές μετά το 93% της αποχής

ΟΛΜΕ: Μονόδρομος οι νέες εκλογές μετά το 93% της αποχής

“Ηχηρή απάντηση απέναντι στις αυταρχικές μεθόδους της υπουργού Παιδείας” χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, το ποσοστό της τάξεως του 93% που έφτασε η αποχή των εκπαιδευτικών από τις ηλεκτρονικές εκλογές ανάδειξης αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια, οι οποίες διενεργήθηκαν το Σάββατο 7/11. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

Σύγκεκριμένα, μιλώντας στο Grtimes.gr ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι “από τα τέλη Σεπτεμβρίου το υπουργείο Παιδείας, ασχολήθηκε με την προετοιμασία αλλά και την επιβολή εκλογών στους εκπαιδευτικούς με ακραίες και αυταρχικές μεθόδους. Η κ. Κεραμέως συνεπικουρούμενη από τη γενική γραμματέα, κ. Γκίκα, επιχειρήσαν να διεξάγουν εκλογές στα υπηρεσιακά συμβούλια μολονότι, η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων, δήλωσαν ότι αποχωρούν και καλούσαν σε αποχή από τις εκλογές – παρωδία”. 

“Να ακυρωθεί η διαδικασία” 

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ έκανε λόγο και για εκλογές που διεξήχθησαν με τη μορφή δημοψηφίσματος. “Η κ. υπουργός είχε θέσει το δίλημμα υπό μορφή δημοψηφίσματος. Πρόβαλε ευθέως το ερώτημα, ποιοι θα ακολουθήσουν το υπουργείο και ποιοι τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Έλαβε την ηχηρή απάντηση το Σάββατο. Η αποχή προσέγγισε το 93%” υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος ο Θ. Τσούχλος έκανε έκκληση προς την πλευρά της υπουργού να προχωρήσει άμεσα σε προκήρυξη νέων εκλογών, μετά το τεράστιο ποσοστό που κατέγραψε η αποχή. “Καλούμε την κ. Κεραμέως να αποδεχτεί το αποτέλεσμα, να συζητήσει με την ΟΛΜΕ και να ακυρώσει την όλη διαδικασία, η οποία δεν τυγχάνει καμιάς νομιμοποίησης. Η παράταση της θητείας των υπαρχόντων αιρετών και η προκήρυξη νέων εκλογών, είναι μονόδρομος” κατέληξε. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top