Ομοσπονδία Εστιατόρων: Δεν υπάρχει άλλη λύση, δίνουμε τα κλειδιά στον ΠΘ

Ομοσπονδία Εστιατόρων: Δεν υπάρχει άλλη λύση, δίνουμε τα κλειδιά στον ΠΘ

“Ο κλάδος της εστίασης κατακλύζεται από οργή, αγανάκτηση, φόβο και απελπισία. Δεν μας μένει άλλη λύση, από το να παραδώσουμε τα κλειδιά των καταστημάτων μας στον πρωθυπουργό” αναφέρει χαρακτηριστικά στο GRtimes.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και έπειτα από υποσχέσεις που δόθηκαν αλλά δεν τηρήθηκαν από την κυβέρνηση για τον χώρο της εστίασης, στις 10 Φεβρουαρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία θα συγκεντρώσει τα κλειδιά των καταστημάτων και στη συνέχεια θα τα παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου με τελικό αποδέκτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 

“Ο 5ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής, αποδείχθηκε καταστροφικός για τον κλάδο μας. Το 40% των επαγγελματιών του χώρου έμεινε εκτός του κύκλου, δηλαδή δεν εισέπραξε ούτε ευρώ, ενώ πολλοί άλλοι εισέπραξαν περίπου 1.000 ή 2.000 ευρώ λύση που σε καμιά περίπτωση δεν είναι βιώσιμη, αφού με κλειστά καταστήματα, τα πάγια έξοδα για κάθε ένα από αυτά είναι τουλάχιστον 3.000 ευρώ” συμπληρώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ στο GRtimes και προσθέτει: “Είμαστε ήδη έξι μήνες κλειστοί. Εκτός του ότι χρειαζόμαστε ένα ειδικό πρόγραμμα μιας σειράς μέτρων που αφορούν, επιδοτήσεις, κούρεμα των χρεών, ενοίκια, απαγορεύσεις εξώσεων ώστε να ανοίξουμε μια ασφάλεια, χρειαζόμαστε στήριξη και τώρα, που είμαστε κλειστά”. 

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση υπάρχει, ωστόσο μέτρα στήριξης ακόμη δεν έχουν ληφθεί. “Υπάρχει επικοινωνία με την κυβέρνηση. Έχουμε κάνει τηλεδιασκέψεις, έχουμε καταθέσει τα αιτήματά μας, αλλά μέχρι στιγμής από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Γι’ αυτό στις 10 Φεβρουαρίου στις 10 το πρωί, θα μαζέψουμε τα κλειδιά των καταστημάτων από όλες τις πόλεις και τις περιφέρειες και η Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων θα αναλάβει να τα παραδώσει στον πρωθυπουργό. Ο τρόπος θα αποφασιστεί αύριο σε τηλεδιάσκεψη που θα έχουμε με όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους της εστίασης” κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Τέλος να σημειωθεί ότι πρόσφατα (28/1), τα μέλη της ΠΟΕΣΕ έστειλαν ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων πως “τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά. Απαιτούμε άμεσα πρόγραμμα χρηματοδότησης του κλάδου. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του κλάδου, είναι βαριά ασθενείς, διασωληνωμένοι στην εντατική και ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο. Ανοίξτε το οξυγόνο, πνιγόμαστε”. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ