Πάϊατ: Κατηγόρησε την Κίνα για βιομηχανική κατασκοπεία

Πάϊατ: Κατηγόρησε την Κίνα για βιομηχανική κατασκοπεία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Την Κίνα κατηγόρησε ανοικτά για βιομηχανική κατασκοπεία και κλοπή διανοητικής ιδιοκτησίας, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάϊατ, κάνοντας μάλιστα αναφορά σε δύο γνωστές εταιρείες τεχνολογίας, τη Huawei και τη ΖΤΕ που έχουν διεισδύσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε μάλιστα ότι απασχολεί την Ουάσιγκτον το πως κινείται το Πεκίνο στον ευαίσθητο χώρο των προηγμένων τεχνολογιών, ενώ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, από τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πληροφοριών, να μεσολαβήσει για να έρθουν πιο κοντά Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, σε ένα θέμα που απασχολεί και τις δύο πλευρές.

Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο κ. Πάϊατ από τη συζήτηση που διοργάνωσε η Cisco/ Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού στη Θεσσαλονίκης με θέμα: «5G η Ελλάδα αλλάζει ταχύτητα, Προκλήσεις και Ευκαιρίες».

Η Ελλάδα, έχει κάνει άλματα την τελευταία τριετία στην προσέλκυση μεγάλων αμερικανικών εταιρειών, τεχνολογικών κολοσσών που επενδύει σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό στη χώρα. Ο κ. Πάϊατ αναφέρθηκε στις Cisco, Pfizer, Deloitte αλλά και τη Microsoft, στις web services της Amazon, στην Applied Materials που εξαγόρασε την ελληνική Τhink Silicon, για να πει ότι τον ικανοποίησε η επιλογή από την Cosmote, της Ericsson, για την ανάπτυξη των δικτύων 5G.

Καταλήγοντας ο πρέσβης των ΗΠΑ είπε ότι έχει γίνει εκπληκτική δουλειά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τον κ. Πιερρακάκη, στη διαχείριση της πανδημίας με ψηφιακές υπηρεσίες από πλευράς κράτους, για να τονίσει ότι οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα προχωρούν ταχύτερα και καλύτερα οργανωμένα απ΄ότι στην Αμερική. Όσο για τη συνεργασία Ελλάδας- ΗΠΑ στον τεχνολογικό τομέα, δήλωσε βέβαιος ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ