ΠΑΜΑΚ: Μαθήματα ακόμη και στο εστιατόριο καθηγητών και στο γήπεδο μπάσκετ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΠΑΜΑΚ: Μαθήματα ακόμη και στο εστιατόριο καθηγητών και στο γήπεδο μπάσκετ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Με πολύ καλή διάθεση από το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές, αλλά και με προβλήματα που οφείλονται στην έλλειψη αιθουσών, άνοιξε σήμερα για τα διά ζώσης μαθήματα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Πρωτόγνωρες εικόνες αντίκρυσαν σήμερα – πρώτη μέρα των δια ζώσης μαθημάτων, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας – οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς από τη μια υπήρξαν ουρές και μεγάλη ταλαιπωρία κατά την είσοδο τους, για την επίδειξη των απαραίτητων πιστοποιητικών, ενώ από την άλλη, όπως αποδείχτηκε οι χώροι δεν επαρκούν, ειδικά μετά την εφαρμογή των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και στο video και όπως επισήμανε νωρίτερα σήμερα στο GRTimes.gr, ο πρύτανης του ιδρύματος Στυλιανός Κατρανίδης, καθώς οι φοιτητές είναι τριπλάσιοι από το δυναμικό των αιθουσών, επιστρατεύτηκαν όσοι περισσότεροι χώροι μπορούσαν για να γίνουν τα μαθήματα με καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες.

Έτσι λοιπόν, μέρος του εστιατορίου των καθηγητών μετατράπηκε σε μια μικρή αίθουσα, ενώ και το γήπεδο μπάσκετ στο αμφιθέατρο, διαμορφώθηκε κατάλληλα με καθίσματα και έδρα.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Σημειώνεται πως λόγω και της μεγάλης προσέλευσης των φοιτητών, σχηματίστηκαν ουρές πολλών μέτρων στις εισόδους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ κάποιοι φοιτητές δεν κατάφεραν να μπουν για να κάνουν μάθημα καθώς συμπληρώθηκε ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ανά αίθουσα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν για να παρακολουθήσουν εξ` αποστάσεως. Την ίδια στιγμή στους εσωτερικούς χώρους υπήρξε αρκετός συνωστισμός, όπως κατά την είσοδο των φοιτητών στο εστιατόριο.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο κ. Κατρανίδης επισήμανε πως τα συγκεκριμένα προβλήματα ήταν αναμενόμενα, μετά από τόσο καιρό που τα πανεπιστήμια ήταν κλειστά και με δεδομένο τον πολύ μεγάλο αριθμό φοιτητών, προσθέτοντας ωστόσο πως θα εξεταστούν άμεσα τρόποι για τη βελτίωση της κατάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  ΠΑΜΑΚ: «Πόρτα» σε φοιτητές λόγω έλλειψης χώρου και μέτρων – Τί απαντά ο Πρύτανης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ