Παπουτσάνης ΑΒΕΕ: Μεγάλη αύξηση σε εξαγωγές και κέρδη

Παπουτσάνης ΑΒΕΕ: Μεγάλη αύξηση σε εξαγωγές και κέρδη

Το 2021 η “Παπουτσάνης ΑΒΕΕ” συνέχισε την αναπτυξιακή της πορεία, παρουσιάζοντας υψηλές επιδόσεις, σημαντική άνοδο σε αποτελέσματα και αύξηση πωλήσεων σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης.

Συγκεκριμένα, το 2021 καταγράφηκε διψήφια αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών για 6η συνεχή χρονιά, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 54,8 εκατ. ευρώ (αύξηση 34,1% σε σχέση με το 2020).

Επίσης, αυξήθηκαν  κατά 70% οι εξαγωγές που ανήλθαν σε 34 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 62% του συνολικού κύκλου εργασιών.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, καταγράφηκε αύξηση κατά 14% στα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 6,1 εκατ. ευρώ, ενώ  κατά 26% αυξήθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους που ανήλθαν σε 4,9 εκατ. ευρώ.

 

Χρήση 2021

 

 

Χρήση 2020

 

Μεταβολή (σε %)

Κύκλος εργασιών €54,8 εκατ.

 

€40,8 εκατ. 34,1%
Μικτό κέρδος €17,8 εκατ.

 

€13,1 εκατ. 36%
Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων EBITDA

 

€8,3 εκατ. €7,6 εκατ. 9%
Κέρδη προ φόρων

 

€6,1 εκατ. €5,3 εκατ. 14%
Κέρδη μετά από φόρους

 

€4,9 εκατ. €3,9 εκατ. 26%

 Ο κ. Μενέλαος Τασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, σχολίασε:

«Η Παπουτσάνης διατήρησε την αναπτυξιακή της πορεία κατά τη διάρκεια του 2021 παρά τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Η ισχυρή επίδοση στα λειτουργικά μεγέθη αντανακλά την επιτυχία του επενδυτικού μας πλάνου, τη συνεχή βελτίωση και στους τέσσερις τομείς δραστηριοποίησης, καθώς και την υψηλή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας στην ελληνική και διεθνή αγορά.

Για το 2022, αναμέναμε περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας και ενίσχυση της τουριστικής κίνησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο οι συνέπειες από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και αναταράξεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και στο κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκτιμηθούν. Η Παπουτσάνης θα συνεχίσει να επενδύει στην καινοτομία, την αειφορία και την ποιότητα, να διευρύνει τις προϊοντικές της προτάσεις – επώνυμες και ξενοδοχειακές – και να ενισχύει τις διεθνείς συνεργασίες της, με στόχο να διατηρήσει έναν ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης ανάλογο με αυτόν της τελευταίας πενταετίας και να διαγράψει μια ισχυρή πορεία και το 2022».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top