«Πάραλος»: Έκθεση με μοντέλα πλοίων και φωτογραφίες με θέμα τη θάλασσα

«Πάραλος»: Έκθεση με μοντέλα πλοίων και φωτογραφίες με θέμα τη θάλασσα

Σημαντική έκθεση με ιστορικά αντικείμενα, φωτογραφίες και μοντέλα πολεμικών πλοίων διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης «Πάραλος», η οποία οργανώνεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την πόλη να παρουσιάζεται ο ρόλος του Θερμαϊκού στους Βαλκανικούς πολέμους» αναφέρει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Συλλόγου «Πάραλος» Μαρία Σταυρίδου.

Ρεπορτάζ: Ντέπυ Χιωτοπούλου ([email protected])

Σημαντική σπονδυλωτή έκθεση που περιλαμβάνει ιστορικά αντικείμενα, φωτογραφίες και μοντέλα πολεμικών πλοίων διοργανώνει στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης «Πάραλος».

Η έκθεση ιστορικών αντικειμένων και φωτογραφιών η οποία ξεκινάει σήμερα, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, φιλοξενείται στον 1ο όροφο του κτιρίου της Δημόσιας Αρχής Λιμένων (ΔΑΛ) στον 1ο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και όπως αναφέρει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Συλλόγου «Πάραλος» Μαρία Σταυρίδου φιλοξενεί αντικείμενα και φωτογραφίες τόσο από τη συλλογή του Πολεμικού Μουσείου και της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος όσο και από ιδιωτικές συλλογές.

«Επιστρέφοντας στην ‘κάπως’ κανονικότητα, με δειλά βήματα διοργανώνουμε αυτήν την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει αντικείμενα και φωτογραφίες από τις εκθέσεις «Ανδραγαθήματα του υποπλοίαρχου Νίκου Βότση – Τορπιλισμός Φετίχ Μπουλέντ» και «Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913» τα οποία παραχώρησε με ευγενική χορηγία το Πολεμικό Μουσείο και η Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος καθώς και ιδιωτικές συλλογές» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης «Πάραλος» Μαρία Σταυρίδου.

Όπως η ίδια επισημαίνει η έκθεση φιλοξενεί μοντέλα πλοίων από τη συλλογή του μικροναυπηγού  Δημήτρη Μάρα, αντικείμενα από τις συλλογές των Αθανάσιου Ζηβώνη, Ιωάννη Ζωχιού και Βασίλη Νικόλτσιου καθώς και συλλογή  φωτογραφιών των πρώην αντιναυάρχων Κωστή Γκορτζή και Δημήτρη Τσαϊλά από το οχυρό του Μεγάλου Εμβόλου (Αγγελοχώρι).

Ο Σύλλογος Φίλων της Θάλασσας και της Ναυτικής Παράδοσης «Πάραλος»

Ιδρύθηκε το 2020 στη Θεσσαλονίκη από ευάριθμους οραματιστές και λάτρεις της θάλασσας και όπως δηλώνει στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Σταυρίδου «σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, η σύνδεση του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο – τη θάλασσα» προσθέτοντας ότι ο Σύλλογος επιδιώκει να συμβάλλει και στην ανάδειξη των προβλημάτων τόσο των περιβαλλοντικών όσο και του παράλιου θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Ώρες λειτουργίας

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Νοεμβρίου 2021 και το ωράριο λειτουργίας της είναι καθημερινά 11:00-18:00 και τις Κυριακές 11:00-17:00. Η είσοδος στον χώρο της έκθεσης είναι ελεύθερη και γίνεται από την κεντρική πύλη του κτιρίου (από τη μεριά της θάλασσας μετά την Αποθήκη Γ’).

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top