Παρατείνεται η λειτουργία σχολείου για παιδιά με αυτισμό σε ακατάλληλο κτήριο

Παρατείνεται η λειτουργία σχολείου για παιδιά με αυτισμό σε ακατάλληλο κτήριο

Παρατείνεται η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό έως 19/2 παρά την ακαταλληλότητα του κτηρίου.

Ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίζης προχώρησε σε αυτή την απόφαση προκειμένου το υπουργείο να ολοκληρώσει τον προγραμματισμό του.

Ωστόσο καθώς οι τρεις σχετικοί διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι και προκειμένου να μη βρεθούν στον δρόμο τα παιδιά, δόθηκε αυτή η παράταση των 45 ημερών.

Κανονικά θα λειτουργήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων τα ειδικά σχολεία για παιδιά με αυτισμό, καθώς ύστερα από απόφαση του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη παρατείνεται έως τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου η λειτουργία τους.

Η απόφαση αφορά στο 2ου ΕΕΕΕΚ, το Ειδικό Δημοτικό και το Ειδικό Νηπιαγωγείο έτσι ώστε σε αυτό το διάστημα των 45 ημερών να βρεθεί λύση.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως προειδοποιεί με ανακοίνωσή του, μετά τι 19/2 ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα αναστείλει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια, “ώστε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του” όπως λέει χαρακτηριστικά.

Από τη μεριά της διοίκησης του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη διευκρινίζεται ότι:
– Ο δήμος «κληρονόμησε» τα μισθωμένα κτίρια που φιλοξενούνται οι σχολικές μονάδες από τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση
-τα κτίρια έχουν κριθεί ομόφωνα από όλες τις αρμόδιες επιτροπές ως ακατάλληλα
-ο δήμος δεν είναι διατεθειμένος να αποδέχεται την παρουσία παιδιών με αναπηρία και των εκπαιδευτικών τους σε ακατάλληλα κτίρια
-ο δήμος προέβει ήδη σε τρεις δημόσιους διαγωνισμούς νέας μίσθωσης οι οποίοι απέβησαν άγονοι
-ο δήμος εκτιμά ως ειλικρινείς και ουσιαστικές τις προσπάθειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά του περιφερειακού διευθυντή Αλέξη Κόπτση για την εξεύρεση λύσης.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top