Παρέμβαση Α. Τζιτζικώστα για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Παρέμβαση Α. Τζιτζικώστα για τη δυσοσμία στη Δυτική Θεσσαλονίκη (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Καθόλου ικανοποιημένος από την πορεία εξέλιξης των εργασιών, από πλευράς των ΕΛΠΕ, για το θέμα της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη “Μητροπολιτική Θεσσαλονίκη” και αφού άκουσε τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό να αναφέρει ότι η δυσοσμία αποτελεί “κατάρα” για την περιοχή του, ο κ. Τζιτζικώστας πήρε τον λόγο αμέσως μετά, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης, πριν δύο χρόνια αποφάσισε να γίνουν μετρήσεις για το θέμα, κάτι που δεν είχε κάνει κανένας φορέας στη Θεσσαλονίκη εδώ και δεκαετίες και παρότι η Περιφέρεια δεν είχε καμία αρμοδιότητα.

“Τα αποτελέσματα οδήγησαν την προηγούμενη κυβέρνηση και την προηγούμενη διοίκηση των ΕΛΠΕ, σε μια απόφαση να γίνουν εργασίες ύψους 10 εκ. ευρώ, για να βελτιωθεί η κατάσταση. Κάποια από τα έργα αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν αρκούν. Πρέπει να γίνουν γενναίες παρεμβάσεις από τα ΕΛΠΕ στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και χωρίς καθυστέρηση” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ακόμη ότι ως Περιφέρεια, διαχρονικά πιέζει και το αρμόδιο υπουργείο και τη διοίκηση των Πετρελαίων, χωρίς όμως να βλέπει ανταπόκριση, προσθέτοντας ότι ως διοίκηση της Περιφέρειας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την πορεία εκτέλεσης των εργασιών, με αποτέλεσμα δικαίως ο δήμαρχος και η τοπική κοινωνία να αντιδρούν.

Καταλήγοντας είπε ότι ενώνει τη φωνή του με τον δήμαρχο και τους πολίτες “στη διεκδίκηση που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, στο κράτος και στην εταιρεία αυτή, προκειμένου να συμμορφωθεί”.

Δείτε τι είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top