Πρ. ΟΦΑΕ: Καμία ελπίδα για ανεύρεση επιζόντων στο Euroferry Olympia (VIDEO)

Πρ. ΟΦΑΕ: Καμία ελπίδα για ανεύρεση επιζόντων στο Euroferry Olympia (VIDEO)

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Την εκτίμηση ότι πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί κανένας επιζών, στο κουφάρι του πλοίου Euroferry Olympia, έκανε μιλώντας στο GRTimes, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ (Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών) Απόστολος Κενανίδης. Όπως είπε, ίσως να μην φτάναμε στην τραγωδία, αν το υπουργείο Ναυτιλίας, άκουγε το πρόβλημα που επισήμανε εδώ και καιρό η ΟΦΑΕ και έπαιρνε μέτρα.

Για «τελειωμένη ιστορία» κάνει λόγο πλέον ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ Απόστολος Κενανίδης, όσον αφορά τις πιθανότητες ανεύρεσής επιζόντων στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο εξακολουθούν να αγνοούνται 10 άτομα, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει τα πάντα στο εσωτερικό του.

Ο κ. Κενανίδης, μιλώντας στο GRTimes.gr, επισημαίνει ότι οι συνάδελφοι του οδηγοί φορτηγών, προσπαθούσαν να ξεκουραστούν μέσα στα οχήματα τους στο γκαράζ του πλοίου από ανάγκη και όχι από επιλογή, καθώς οι καμπίνες ήταν στενάχωρες, χωρίς εξαερισμό και ανάλογη θερμοκρασία, ενώ υπήρχε και κίνδυνος για ψύλλους και κοριούς με κάποιους οδηγούς στο παρελθόν να αναζητούν ιατρική φροντίδα μετά από τσιμπήματα.

Στο ερώτημα γιατί τους επέτρεπαν να κοιμούνται στα οχήματα τους ενώ απαγορεύεται, ο πρόεδρος της ΟΦΑΕ αναφέρει ότι αυτό γινόταν με την ανοχή του ίδιου του προσωπικού του πληρώματος, γιατί γνώριζε τι συμβαίνει στις καμπίνες. Προσθέτει δε, πως το προσωπικό ήταν ελλιπές και τα άτομα λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες ενός τέτοιου καραβιού.

Ο κ. Κενανίδης υπογράμμισε πως τα θέματα αυτά στα καράβια της συγκεκριμένης γραμμής και του ναυτιλιακού ομίλου έχουν επισημανθεί κατ` επανάληψη εδώ και χρόνια και στο παρελθόν η κατάσταση είχε βελτιωθεί, για μικρό χρονικό διάστημα. Όπως αναφέρει, με την παρούσα κυβέρνηση έκανε πολλές προσπάθειες για επικοινωνία, για ένα ραντεβού με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ωστόσο μέχρι σήμερα το υπουργείο δεν δέχτηκε τους εκπροσώπους της ΟΦΑΕ.

«Ίσως, με την παρέμβαση του, αν μας άκουγε, το τι ακριβώς γίνεται, να μην είχαμε τη σημερινή κατάσταση… Μια μεγάλη ευθύνη φέρει και ο ίδιος ο υπουργός που δεν έκατσε να μας ακούσει, να δει τι συμβαίνει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λάμβανε κάποια μέτρα προστασίας μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κενανίδης.

Ο ίδιος τέλος επισήμανε πως η Ομοσπονδία και η νομική της υπηρεσία, θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και των οικογενειών τους που ήταν στο πλοίο, προκειμένου να λυθούν το ταχύτερο δυνατό τα προβλήματα και να αποζημιωθούν το ίδιο γρήγορα, όπως έγινε και με το Norman Altantic.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top