“Αφοι Πλέσσα”: Ένας αιώνας ανάπτυξης στον κλάδο των μεταφορών

Tags#:

“Αφοι Πλέσσα”: Ένας αιώνας ανάπτυξης στον κλάδο των μεταφορών

H  “ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε.” γιόρτασε τη συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυσή της σε ειδική εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου, στα Βραχναίικα της Πάτρας.

Στους χαιρετισμούς κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τόσο ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, όσο και ο Commercial & Operation Manager της Grimaldi Groupκ. Nunzio Savarese, εξήραν τη δράση της ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε.και αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θερμά λόγια στην προστιθέμενη αξία που προσφέρει η εταιρεία τόσο στις καινοτόμες αναπτυξιακές δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, όσο και στο τεράστιο κύρος και τη δυναμική του Ομίλου Grimaldi.

Απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους, ο κ. Διονύσης Πλέσσας, Commercial & Marketing Manager, αφού αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της εταιρείας, σημείωσε ότι αυτή ταυτίστηκε με την πορεία και την εξέλιξη της ίδιας της Ελλάδας, καταφέρνοντας να μείνει όρθια εν μέσω κρίσιμων και σπουδαίων γεωπολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

“Αυτή η επέτειος”, είπε ο κ. Πλέσσας, “μας βρίσκει πιο ισχυρούς από ποτέ, να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στις διεθνείς εμπορευματικές μεταφορές και καινοτόμες υπηρεσίες, μ’ έναν σύγχρονο στόλο 150 εθνικών και διεθνών φορτηγών και 120 ρυμουλκούμενων όλων των τύπων και ένα ευρύ δίκτυο με περισσότερες από 400 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε 15 χώρες, σε όλο τον κόσμο. Διακινούμε πάνω από 20.000 container/trailer ανά έτος με επίκεντρο τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, έκτασης άνω των 40 στρεμμάτων, μια ανάσα από το λιμάνι της Πάτρας”.

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, έδωσε το στίγμα του μέλλοντος ανακοινώνοντας το στρατηγικό επενδυτικό πλάνο της εταιρείας, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, καθώς και έργα, δράσεις και projectς που αφορούν στη δημιουργία σταθμού φόρτισης για ηλεκτροκίνηση, την ανάπτυξη συνεργειών προς την κατεύθυνση μετάβασης στην πράσινη ενέργεια και στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών που θα ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Χαρακτηριστική και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο κ. Δ.Πλέσσας ευχαρίστησε με μεγάλη θέρμη τους 90 εργαζόμενους της εταιρείας, που όπως ανέφερε, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στην αλυσίδα εξέλιξης της εταιρείας, αλλά και όλους τους συνεργάτες της  “ΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε” για την αναγνώριση, την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη τους όλα αυτά τα χρόνια, η οποία έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας.

Στη συνέχεια ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού αποδόθηκε η οφειλόμενη τιμή σε ανθρώπους που έχουν τη δική τους συνεισφορά στην εταιρεία, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν η Αντονιέτα Φιορεντίνο για την πολυετή συνεργασία της με τηνΑΦΟΙ ΠΛΕΣΣΑ Α.Ε, όπως επίσης και ο συνταξιούχος πλέον, συνεργάτης της εταιρείας Χρύσανθος Βουρλιόγκας, ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με νοητική στέρηση «Μαχητές» (το βραβείο παρέλαβε η Γραμματέας του Συλλόγου Ρούλη Μπαλοπούλου – Αλεξοπούλου), καθώς και εκ μέρους της Grimaldi Group ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών μέλος της Grimaldi Group, κ. Λουκάς Σιγάλας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top