Sani/Ikos: Ασυγκράτητοι οι Βρετανοί- ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

Sani/Ikos: Ασυγκράτητοι οι Βρετανοί- ανοίγουν όλα τα ξενοδοχεία

Ρεπορτάζ: Άννη Καρολίδου

Το δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου οι προκρατήσεις για τα ξενοδοχεία του ομίλου Sani/Ιkos, ήταν στα προ covid επίπεδα, του 2019, κυρίως λόγω των πολλών κρατήσεων από τη βρετανική αγορά. Ως σήμερα έχει προπωληθεί άνω του 50% των δωματίων του Ομίλου για όλη τη σεζόν 2021.

Τα μηνύματα ως σήμερα, επιτρέπουν προβλέψεις για μία σχετικά καλή σεζόν σε σύγκριση με την πολύ δύσκολη του 2020. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει καταγράφουν τη μεγάλη διάθεση των ανθρώπων να ταξιδέψουν μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα από τις κυβερνήσεις, ακόμη κι’ αν δεν έχουν ως τότε εμβολιαστεί.

Παίρνοντας σα βάση το ποσοστό των προκρατήσεων, αλλά και την αναμφισβήτητη διάθεση των περισσοτέρων Ευρωπαίων να ταξιδέψουν, ο Όμιλος Sani/Ikos θα ανοίξει και τα εννέα ξενοδοχεία του στην Ελλάδα, πιθανότατα προς το τέλος Μαΐου όπως και το νέο Ikos Andalusia στην Ισπανία, όπως πληροφορείται το GRTimes.gr.

Να σημειωθεί ότι από τους πελάτες των luxury all inclusive hotels του Ομίλου, οι μισοί και παραπάνω προέρχονται από την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Πριν δύο χρόνια, έρευνα είχε δείξει ότι το 48% των Βρετανών που φθάνουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», διαμένουν στα ξενοδοχεία Sani και Ikos του Ομίλου, στη Χαλκιδική.

Και, με τα ως σήμερα στοιχεία,  οι Βρετανοί δείχνουν να μη κρατιούνται. Περιμένουν να φτάσει η 17η Μαΐου 2021, να αρθούν οι απαγορεύσεις για τα ταξίδια, για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, oι προκρατήσεις από τη Βρετανία είναι τόσο υψηλές που υπερκάλυψαν τη γερμανική αγορά που βρίσκεται σε λήθαργο, αλλά και τη ρωσική που απουσιάζει προσώρας.

To πέρυσι και το φέτος

Πέρυσι λειτούργησαν τέσσερα από τα δέκα ξενοδοχεία του Ομίλου. Σε ό,τι αφορά στη Χαλκιδική δεν λειτούργησε το Ikos Oceania, το Sani Beach, to Sani Club. Tα υπόλοιπα ξενοδοχεία του Ομίλου στη Χαλκιδική λειτούργησαν, αλλά δεν λειτούργησαν τα ξενοδοχεία στα νησιά, σε Κω και Κέρκυρα.

Το 2019, στα ξενοδοχεία που λειτούργησαν, η μέση πληρότητα διαμορφώθηκε στο 65%. Η θερινή σεζόν είχε ανοίξει αργά, τον Ιούλιο, με πληρότητα στο χαμηλό 40%, η οποία όμως τον Οκτώβριο είχε φθάσει στο υψηλό ποσοστό του 85%. Αυτό το φαινόμενο, που οφειλόταν στην πανδημία και τις επιπτώσεις της, είχε παρατηρηθεί γενικότερα στα παραθεριστικά ξενοδοχεία που λειτούργησαν.

Να σημειωθεί ότι η δυναμικότητα του Ομίλου ανέρχεται σε 2.750 δωμάτια από τα οποία τα 400 είναι στο Ikos Andalusia.

O Όμιλος, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, σχεδιάζει το άνοιγμα όλων των ξενοδοχείων του, έχοντας πέρυσι σημειώσει ένα πολύ σημαντικό success story στο μέτωπο του covid-19 καθώς όλη η περυσινή σεζόν πέρασε χωρίς ούτε ένα κρούσμα πελάτη στα ξενοδοχεία Sani/Ikos.

Το πλεονέκτημα του covid free

O Όμιλος στηρίζεται στην πολύ καλή φήμη που έχει σε θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας. Μέτρησε πέρυσι αλλά μετράει και φέτος, σε ξένους και Έλληνες, το γεγονός ότι τα Sani/Ikos ήταν covid free το 2020, κάτι που συνέχισε ο Όμιλος να προβάλλει στους χειμωνιάτικους μήνες.

Η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί στα θέματα ασφαλείας και τα μέτρα προστασίας από τον covid-19 έχουν πλέον πρώτη προτεραιότητα στις αναζητήσεις προορισμών για ταξίδια και διακοπές, μετά τους πολλούς μήνες των περιορισμών και των απαγορεύσεων. Έτσι εξηγείται και η μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στο site του Ομίλου.

Το προφίλ του ομίλου Sani/Ikos

Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort & Ιkos Resorts, o Όμιλος λειτουργεί εννέα  ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο Όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Στη διοίκηση της LBRI co-managing partners είναι οι Σταύρος Ανδρεάδης και Ανδρέας Α. Ανδρεάδης. Στόχος του ομίλου Sani/Ikos Group μέσω της LBRI, είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο Ikos Andalusia, το πρώτο ξενοδοχείο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο. Ο Όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA,  η οποία ιδρύθηκε το 2018. Στη διοίκηση της Ikos International SCA είναι co-managing partner ο μέτοχος κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης.

Σημειώνεται ότι η μεγάλη ανάπτυξη του Ομίλου κατά τα τελευταία χρόνια, ακολούθησε τον επιχειρηματικό  “γάμο” του SANI με το αμερικανικό fund Οaktree. Ο Όμιλος Sani/Ikos, όπως έχει άλλωστε λεχθεί, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξή του με την προσθήκη και άλλων ξενοδοχειακών μονάδων στο δυναμικό του, σε Ελλάδα και Ιβηρική Χερσόνησο

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ