Σεισμός στο Αίγιο-Ναυπακτία: Τι ζημιές αναφέρθηκαν

Σεισμός στο Αίγιο-Ναυπακτία: Τι ζημιές αναφέρθηκαν

Σεισμός και πολλοί μετασεισμοί έπληξαν το Δήμο Δωρίδος, στην Π.Ε. Φωκίδας, με το μεγαλύτερο σεισμό να σημειώνεται στη Μαραθιά Φώκιδας και να έχει ένταση 5,1 ρίχτερ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδος, κ. Κώστας Παλασκώνης.

Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Στις 00:09 σεισμός έντασης 5,1 ρίχτερ, χτύπησε το Δήμο Δωρίδος, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δωρίδος κ. Κώστας Παλασκώνης στο GRTimes. Το κέντρο του σεισμού, ήταν το χωριό Μαραθιά Φωκίδας. Ακολούθησαν μικρότερης έντασης μετασεισμοί, με τον τελευταίο να σημειώνεται στις 11:56 σήμερα το πρωί, έντασης 3,3 ρίχτερ.

«Ενημερώθηκα ευθύς απ’ τις αρχές και σήμερα επισκέφθηκα όλα τα παραλιακά σημεία. Δεν σημειώθηκαν σοβαρές κατολισθήσεις, πλην μερικών πετρών που απομακρύνθηκαν το ταχύτερο», αναφέρει ο κ. Παλασκώνης.

Ο ίδιος, τονίζει ότι η αστυνομία, η πυροσβεστική και ο δήμος είναι σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να επέμβουν όποτε χρειαστεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν σημειωθεί σοβαρές καταστροφές. Αναφέρθηκαν κάποιες πτώσεις μαντρών, ρήγματα σε σπίτια, αλλά και ρήγματα σε μία εκκλησία στο χωριό Παλιοξάρι, χωρίς να έχουν υπάρξει καταγγελίες για σοβαρές καταστροφές.

«Προτεραιότητά μας είναι τα κτίρια των σχολείων. Αυτή τη στιγμή μηχανικοί του Δήμου έχουν πάει να ελέγξουν τα σχολεία, ώστε να βεβαιωθούν για την ασφάλεια των μαθητών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους σεισμολόγους. Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κάποια προειδοποίηση για ισχυρότερους σεισμούς στην περιοχή μας», τονίζει ο αντιδήμαρχος.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ