Σέρρες: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Σέρρες: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα τις Σέρρες δημιούργησαν προβλήματα ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γέφυρα του Τσέλιου, που ενώνει το κέντρο με την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, η οποία θα παραμείνει εκτός κυκλοφορίας για ένα περίπου μήνα. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

“Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στη συγκεκριμένη γέφυρα έχει διακοπεί προσωρινά προκειμένου με κάποιες παρεμβάσεις να επισκευαστεί και στη συνέχεια η διέλευσή της να είναι ασφαλής για τους πολίτες. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση για παρακάμψεις και έτσι το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο” τονίζει στο GRtimes.gr ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης. 

Όπως ο ίδιος εξήγησε οι εργασίες ανακατασκευής της γέφυρας θα κρατήσουν περίπου για ένα μήνα, “καιρού επιτρέποντος” όπως σημείωσε, καθώς “για να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις που μας έχουν υποδείξει οι μηχανικοί της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, δεν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου νερό κάτω από τη γέφυρα”. 

Να σημειωθεί, ότι η γέφυρα Τσέλιου δέχθηκε μεγάλη πίεση και στις πλημμύρες της 21ης Ιουνίου του 2020 οπότε και διακόπηκε η κυκλοφορία για να δοθεί ξανά στις 4 Αυγούστου για οχήματα βάρους μέχρι δύο τόνων. Το σκηνικό επαναλήφθηκε ξανά στις 4 Ιανουαρίου οπότε και από τον μεγάλο όγκο των υδάτων, διαπιστώθηκαν νέα προβλήματα στα θεμέλιά της. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να κλείσει προσωρινά μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη νέα γέφυρα

Παράλληλα με τις μικροπαρεμβάσεις που θα γίνουν, ο Δήμαρχος Σερρών υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει και οι σχετικές διαδικασίες για την κατασκευής μιας νέας σύγχρονης γέφυρας στο ίδιο σημείο. “Σύντομα πιστεύω ότι γι’ αυτό το θέμα θα έχουμε να πούμε περισσότερα καθώς έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και αυτό το έργο θα το προχωρήσουμε” ανέφερε. 

Τέλος συμπλήρωσε ότι από την πρόσφατη κακοκαιρία επλήγησαν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στο βιοτεχνικό πάρκο της πόλης, ωστόσο σαφώς πιο έντονα επλήγησαν περιοχές στην υπόλοιπη Περιφερειακή Ενότητα. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top