Σκέρτσος: Τέσσερις λόγοι γιατί ανοίγουμε τώρα με τόσα κρούσματα

Σκέρτσος: Τέσσερις λόγοι γιατί ανοίγουμε τώρα με τόσα κρούσματα

Την κυβερνητική στρατηγική για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στη θερινή περίοδο, αλλά με ασφάλεια, παρουσίασε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος.

«Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να πετύχουμε τον πρώτο σημαντικό στόχο της επιχείρησης “Ελευθερία”», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της δικής του παρέμβασης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Αναλυτικά και ως το τέλος Μαΐου, με βάση τα εμβόλια που έχουν πραγματοποιηθεί και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, ανέφερε πως με ασφάλεια μπορεί να πει πλέον ότι θα έχουμε υψώσει το τείχος ανοσίας γύρω από τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους ηλικίας 60 ετών και άνω, και μάλιστα σε ένα ποσοστό άνω του 70% (κοντά στο 75%).

Διατυπώνοντας συγχρόνως την κυβερνητική αισιοδοξία, ότι έως το τέλος Ιουνίου θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου περισσότεροι από το 50% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας, πρόσθεσε εμφατικά: Όλα αυτά σημαίνουν ότι το τείχος ανοσίας πλέον ορθώνεται «με εκθετικά γρήγορους ρυθμούς, χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη εμβολιαστική μας εκστρατεία αλλά φυσικά και χάρη στην αθρόα συμμετοχή των πολιτών».

«Η Ελλάδα, η μικρή Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Α. Σκέρτσος, «είναι αυτή τη στιγμή, και από τις αρχές Μαΐου, πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς μεταξύ των πιο πλούσιων, ανεπτυγμένων και βιομηχανοποιημένων χωρών του κόσμου. Και σε επίπεδο G8, πάνω από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία».

Αυτό που κατάφερε η μικρή μας χώρα είναι συλλογικό επίτευγμα που αποδεικνύει πόσα σπουδαία πράγματα μπορούμε να πετύχουμε μαζί όταν λειτουργούμε ενωμένοι και βάζουμε στόχο να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό που πάντα παραμονεύει, σχολίασε επίσης.

Στην αρχή της παρέμβασής του ο υφυπουργός παρουσίασε διάγραμμα στο οποίο αποτυπώνεται συνεχής αποκλιμάκωση των κρουσμάτων τις τελευταίες 6 εβδομάδες, απόρροια της στρατηγικής που είχε ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου, όπως εξήγησε. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας παράλληλα το στοιχείο ότι το τελευταίο διάστημα ο λόγος εισαγωγών και εξιτηρίων έχει ισοσκελιστεί.

«Φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά;»

Απάντηση με τέσσερα σκέλη – επιχειρήματα στο ερώτημα, «πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά;», έδωσε στη συνέχεια ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Κατ’ αρχάς, είπε, το 2021 δεν είναι 2020, είπε, και πιο αναλυτικά:

Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε.

Δεύτερον, πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self test σε εβδομαδιαία βάση.

Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά.

Τέταρτον, πέρυσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν πολύ πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ.

Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, «μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια, και υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής προστασίας ξανά την οικονομία και τον τουρισμό μας», συμπέρανε ο Α. Σκέρτσος.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ