Σωματείο BARECA: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση

Σωματείο BARECA: Να ανοίξει άμεσα η εστίαση

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης, καφέ και μπαρ ζητεί από την κυβέρνηση το σωματείο BARECA, επιδιώκοντας παράλληλα οικονομική στήριξη σε όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές.

ΝΤ.Χ. ([email protected])

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για άλλη μια φορά ο κλάδος της εστίασης, καφέ και μπαρ, ο οποίος με την παρατεταμένη καραντίνα βρίσκεται λίγο πριν την καταστροφή και τα πολλαπλά λουκέτα.

Το σωματείο BARECA μιλώντας καθημερινά με τα μέλη του και εκπροσωπώντας τα συμφέροντα χιλιάδων εργαζομένων στον κλάδο, θεωρεί ότι τα καταστήματα πρέπει να ανοίξουν άμεσα και να τεθεί ωστόσο στη διακριτική ευχέρεια των ιδιοκτητών το άνοιγμα ή μη των επιχειρήσεών τους με παράλληλη δυνατότητα αξιοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων που παρέχει η κυβέρνηση σε όσες παραμείνουν κλειστές.

Ο κλάδος, όπως υποστηρίζουν εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζεται ως συνήθης ύποπτος για την υγειονομική κρίση και συνεχίζει να ποινικοποιείται ο χώρος της εστίασης, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι τηρούν στο ακέραιο τα μέτρα ασφαλείας.

«Θα πρέπει να σταματήσει άμεσα η άδικη ισοπέδωση των επαγγελματιών και των χώρων εστίασης καθώς ο κλάδος της εστίασης περιλαμβάνει επιχειρήσεις με εντελώς διαφορετική μεταξύ τους λειτουργία (εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ) και ποικίλα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας (μεγάλες μονάδες, μικρομεσαίες και μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις)» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Θέσεις εργασίας και ετήσιος τζίρος

Ο κλάδος της εστίασης, των καφέ και των μπαρ ο οποίος απασχολεί χιλιάδες εργαζομένους και δίνει δουλειά σε προμηθευτές και συνεισφέροντας σημαντικά ποσά στα δημόσια έσοδα και τα ασφαλιστικά Ταμεία, ζητάει άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να καταθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Ζητούμε να δοθεί η δυνατότητα να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης για όσους επιχειρηματίες βρίσκονται λίγο πριν την καταστροφή και το λουκέτο και παράλληλα  οικονομική στήριξη για όσους παραμείνουν κλειστοί» αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να μπορούν να λειτουργήσουν και να παραμείνουν ζωντανές μικρές επιχειρήσεις καθώς είναι δεδομένο ότι θα αποτελεί κέρδος ακόμη και ένας εργαζόμενος να επιστρέψει στη θέση εργασίας του.

Σημειώνεται ότι το Σωματείο BARECA αριθμεί 350 επιχειρήσεις, προσφέρει εργασία σε περισσότερους από 10.000 εργαζομένους, με τον ενδεικτικό ετήσιο τζίρο να κυμαίνεται στα 90 εκατ. ευρώ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ